Key lime pie


120 min.

Key lime pie er en amerikansk klassiker som har fått navnet sitt etter de små, aromatiske key lime-fruktene som gror naturlig i hele Florida Keys. Du kan fint bruke vanlige lime, slik som vi har gjort i denne oppskriften, og resultatet er en frisk og søt pai som smaker av sol og sommer. Den er også superlett å lage med enkel kjeksbunn og kun tre ingredienser i fyllet. Bare husk at det er søt, kondensert melk du må bruke, ikke vikingmelk. Dette finner du på de fleste matbutikker med stort utvalg.

Ingredienser

  • BUNN:
  • 300 gram Digestive-kjeks (eller annen havrekjeks)
  • 1 dl Flytende Melange med smør- og rapsolje
  • 2 ss brunt sukker
  • FYLL:
  • 4 stk lime
  • 4 stk eggeplommer
  • 400 gram søt kondensert melk
  • TOPPING:
  • 1 dl kremfløte
  • 0.25 ts vaniljesukker
  • 1 stk lime, skallet

Slik gjør du

  • Bunn:

  • Forvarm ovnen til 180 grader.

  • Smør en paiform på 22 til 24 centimeter i diameter inn med et tynt lag Flytende Melange.

  • Ha kjeks, Flytende Melange og brunt sukker i en food processor. Kjør til du har en finkornet blanding.

  • Ha kjeksblandingen over i paiformen og bruk baksiden av en spiseskje til å presse den godt ned i bunnen og opp langs kantene i et jevnt lag.

  • Stek bunnen på rist, midt i ovnen i 10 minutter. Avkjøl helt.

  • Fyll:

  • Skyll og tørk limene godt.Riv det grønne skallet av to limene med fint rivjern. Unngå å få med for mye av det hvite, da dette kan gi en bitter smak.

  • Del deretter limen i to og press ut all saften. Du trenger cirka 1,5 dl limesaft.

  • Rør eggeplommene godt sammen med søt kondensert melk i en bakebolle. Tilsett limeskall og limesaft, og rør sammen til du har en jevn blanding.

  • Hell fyllet over i den avkjølte paibunnen og stek paien midt i ovnen i cirka 10 minutter. Paien skal være stivnet på toppen.

  • Avkjøl paien helt på rist og sett den deretter i kjøleskapet i minimum 2 timer før den skal serveres, gjerne lengre.

  • Topping:

  • Pisk sammen kremfløte og vaniljesukker til en luftig krem.

  • Server kremen i en skål ved siden av, eller bruk sprøytepose med lukket stjernetipp til å pynte paien. Avslutt med revet limeskall.

  • Kaken kan oppbevares i to til tre dager i kjøleskapet.