Kirstens kanelpletter

Middels
30 min.
Kirstens kanelpletter (tidligere kalt jødekaker) er hovedsakelig et Rogalands-fenomen her til lands. Navnet kommer at at kakene skal ha funnet veien nordover fra Spania og Portugal på 1600- og 1700-tallet, med sefardiske jøder som skal ha tatt med seg sin kokkekunst og bruk av sukker. Oppskriften gir ca. 80 kaker.
Vurder oppskriften

Slik gjør du

  1. Pisk Melange og sukker til det er hvitt og kremaktig.

  2. Rør i eggene og sikt på melet med krydder og hornsalt. Arbeid deigen raskt sammen.

  3. Sett deigen kaldt et par timer, slik at den blir god å kjevle.

  4. Kjevle deigen tynt og stikk ut runde kaker med et glass eller en ring. Pensle kakene med eggehvite, og dryss på mandler og perlesukker.

  5. Stek kakene i stekeovn ved 200 grader i 8-10 minutter, midt i ovnen. Avkjøl kakene på rist etter steking.

Antall porsjoner:

  • 300 gram Melange - klassikeren siden 1919
  • 300 gram sukker
  • 2 stk egg
  • 0.5 ts kanel
  • 0.5 ts kardemomme
  • 1 ts hornsalt
  • 450 gram siktet hvetemel
  • PYNT:
  • 1 stk eggehvite til pensling
  • 50 gram mandler, finhakket
  • 50 gram perlesukker

Produkter i oppskriften

Melange – klassikeren siden 1919

Lignende oppskrifter

oppskrift på kanelstenger

Kanelstenger

Middels
40 min.
oppskrift på brune pinner julekake

Brune Pinner

Middels
40 min.
mandelmakroner oppskrift

Mandelmakroner

Middels
30 min.