Kjeks med pistasj og tranebær

Enkelt
50 min.
Disse delikate kjeksene er laget med havremel og toppet med melisglasur, pistasj og tranebær. Resultatet er smakfulle julekaker som ser lekre ut på kakebordet. Oppskriften gir cirka tre stekebrett med kjeks.
Vurder oppskriften

Slik gjør du

Kjeks:

  1. Smelt 1 sticks (100 gram) Melange og rør inn dette med melken.

  2. Rør sukker, hornsalt, hvetemel og havremel sammen, og rør dette inn med det det våte. Bland det hele godt sammen til en deig. Kna så lite som mulig.

  3. Sett deigen i kjøleskapet over natten, eller i minst 2 timer.

  4. Forvarm ovnen til 180 grader.

  5. Kjevl deigen ut til cirka 0,5 cm tykkelse.

  6. Bruk et glass eller en cookiekutter til å stikk ut kjeksene. Finn deretter et lite glass til å stikke ut hullet i midten.

  7. Legg kjeksen over på en bakeplate kledd med bakepapir. Bak i ovnen på 180 grader i cirka 10 minutter. Kjeksene skal være lett gylne.

  8. Avkjøl på rist.

Pynt:

  1. Grovhakk pistasjnøtter og tranebær.

  2. Lag glasuren ved å piske sammen eggehvite, sitronsaft og melis. Glasuren skal ikke være for rennende, så tilsett litt og litt melis til du har en passe tykk konsistens.

  3. Glaser kjeksene og dryss så over hakket pistasj og tranebær.

Antall porsjoner:

  • KJEKS:
  • 1 stk Melange Sticks
  • 2.5 dl melk
  • 3 dl sukker
  • 1 ts hornsalt
  • 6 dl siktet hvetemel
  • 6 dl havremel
  • PYNT:
  • 0.5 dl pistasj
  • 0.5 dl tranebær
  • 1 stk eggehvite
  • 4 dl melis
  • 0.25 ts sitronsaft

Produkter i oppskriften

Melange Sticks porsjonpakninger på 100 gram. Foto.

Melange Sticks

Lignende oppskrifter

Morsomme reinsdyrkjeks. Foto.

Reinsdyrkjeks

Enkelt
60 min.
Rocky road. Foto.

Rocky road

Enkelt
20 min.
Lefser med kanelfyll. Foto.

Lefser med kanelfyll

Enkelt
45 min.