Kjøttkaker i brun saus

Enkelt
45 min.
Kjøttkaker i brun saus er en klassisk middagsrett som mange kjenner igjen fra barndommen eller bestemors kjøkken. Saftige, hjemmelagde kjøttaker er enkelt å lage, og smaker aller best i en fyldig brun saus, server sammen med kokte poteter og gulrøtter ved siden av.
Vurder oppskriften

Slik gjør du

Kjøttkaker:

  1. Finhakk løken.

  2. Ha finhakket løk, kjøttdeig, potetmel, melk, salt og pepper i en bolle. Bland det hele godt sammen til en deig.

  3. Form deigen mellom hendene til runde, jevnstore kjøttkaker, og legg dem på en tallerken.

  4. Varm opp en stekepanne med Flytende Melange på middels høy varme. Når margarinen er nøttebrun holder den 180 grader og er klar for steking.

  5. Stek kjøttkakene i 3-4 minutter på hver side til de får en fin stekeskorpe. De behøver ikke å være gjennomstekt, siden de vil koke videre i sausen når den er klar.

  6. Brun saus:

  7. Varm opp en stekepanne på middels høy varme med Flytende Melange.

  8. Tilsett hvetemelet og rør det godt inn i margarinen.

  9. Ha i kjøttbuljong, salt og pepper, og kok opp.

  10. La sausen småkoke i cirka 5 minutter.

  11. Ha gjerne i et par dråper sukkerkulør om du vil ha litt mørkere farge på sausen.

  12. Ha kjøttkakene over i kjelen sammen med den brune sausen, og la dem trekke på middels varme i cirka 10 minutter, til de er gjennomkokt.

  13. Server gjerne kjøttkaker i brun saus sammen med nykokte poteter og gulrøtter.

Antall porsjoner:

  • KJØTTKAKER:
  • 0.5 stk løk
  • 400 gram kjøttdeig
  • 2 ss potetmel
  • 1 dl melk
  • 1 ts salt
  • 1 ts pepper
  • 3 ss Flytende Melange
  • BRUN SAUS:
  • 4 ss Flytende Melange
  • 6 ss hvetemel
  • 8 dl kjøttbuljong
  • 0.5 ts salt
  • 0.5 ts pepper
  • Sukkerkulør (valgfritt)

Produkter i oppskriften

Flytende Melange

Lignende oppskrifter

Karbonader med løk

Hjemmelagde karbonader med stekt løk

Enkelt
30 min.
Rask og enkel kjøttsuppe

Rask og enkel kjøttsuppe

Enkelt
25 min.
brun lapskaus

Brun lapskaus

Enkelt
55 min.