Den klassiske gresskarpaien er kanskje den meste kjente amerikanske paien, og en viktig del av tradisjonell Halloween- og Thanksgivingfeiring. Paien krydres med et eget «pumpkin pie»-krydder som kan være vanskelig å få tak i på denne siden av Atlanteren. Derfor har vi laget vår egen krydderblanding. De karamelliserte pekannøttene gir en knasende sprø topping som gjør paien ekstra smakfull.

Ingredienser

1 porsjon

Paibunn

4 dl siktet hvetemel
2 ss kaldt vann
125 gram Melange

Fyll

2 stk egg
400 gram gresskarmos
1 dl lønnesirup
0.5 dl sukker
0.5 dl kremfløte
1 ts kanel
0.5 ts allehånde
0.25 ts malt muskatnøtt
0.25 ts malt ingefær

Nøttetopping

1 stk egg
0.5 dl sukker
0.5 dl lønnesirup
200 gram pekannøtter

Produkter i oppskriften

Melange original
Melange
En unik sammensetning av planteoljer gjør at Melange i folie egner seg svært godt til all form fo… Les mer

Kommentarer

  • Heidi

    Hei. Hvilken type gresskar kan man bruke til denne oppskriften. Kan man bruke spagettigresskar? Ikke alle gresskar er spisegresskar, noen er vist bare til pynt har jeg lest

    • Cecilie,

      Hei Heidi! Du kan bruke alle typer spisegresskar i denne opppskriften, gjerne spagettigresskar eller de store oransje Halloween-gresskarene. De gresskarene som bare er til pynt er gjerne små, fargerike og har en ruglete overflate. Lykke til! 😊