Klassisk gresskarpai med karamelliserte pekannøtter

Enkelt
90 min.
Den klassiske gresskarpaien er kanskje den meste kjente amerikanske paien, og en viktig del av tradisjonell Halloween- og Thanksgivingfeiring. Paien krydres med et eget «pumpkin pie»-krydder som kan være vanskelig å få tak i på denne siden av Atlanteren. Derfor har vi laget vår egen krydderblanding. De karamelliserte pekannøttene gir en knasende sprø topping som gjør paien ekstra smakfull.
Vurder oppskriften
Del oppskriften

Slik gjør du

  • Varm opp ovnen til 200 grader.

    Paideig:

    Bland sammen mel, vann og Melange i en kjøkkenmaskin. Kjør maskinen frem til deigen begynner å samle seg.

    Ta paideigen ut av maskinen og elt den for hånd frem du har en fast og fin paideig.

    Trykk ut deigen i en paiform på 32 cm og la den dekke sidene helt opp til kanten.

    La paibunnen hvile i kjøleskapet i 30 minutter før du har i fyllet.

    Fyll:

    Del opp gresskarkjøttet i terninger på cirka 2×2 centimeter, og la det koke til det er mørt, cirka 20 minutter.

    Hell av vannet og mos med stavmikser. Mål opp 400 gram av mosen og la det avkjøle. Resten kan du fryse ned for senere bruk.

    Bland sammen egg, gresskarmos, lønnesirup, sukker, fløte, kanel. allehånde, muskatnøtt og ingefær i en bolle, og visp det godt sammen.

    Ha fyllet over i paibunnen.

    Topping:

    Pisk sammen egg, sukker og lønnesirup i en bolle. Ha pekannøttene over i bollen og vend dem godt inn i blandingen.

    Fordel nøttene over paifyllet.

    Stek paien på midterste rille i 40 minutter.

     

    Tips! Har du ikke ferskt gresskar, kan du fint bruke hermetisk gresskarmos. Dette finner du på velassorterte dagligvareforretninger.

Antall porsjoner:

  • PAIBUNN:
  • 4 dl siktet hvetemel
  • 2 ss kaldt vann
  • 1.25 stk Melange Sticks
  • FYLL:
  • 2 stk egg
  • 400 gram gresskarmos
  • 1 dl lønnesirup
  • 0.5 dl sukker
  • 0.5 dl kremfløte
  • 1 ts kanel
  • 0.5 ts allehånde
  • 0.25 ts malt muskatnøtt
  • 0.25 ts malt ingefær
  • NØTTETOPPING:
  • 1 stk egg
  • 0.5 dl sukker
  • 0.5 dl lønnesirup
  • 200 gram pekannøtter

Produkter i oppskriften

Melange Sticks porsjonpakninger på 100 gram. Foto.

Melange Sticks

Lignende oppskrifter

Klassisk paideig fra Melange. Foto.

Klassisk paideig

Enkelt
90 min.
Rabarbrapai med jordbær. Foto.

Rabarbrapai med jordbær

Middels
120 min.
Gulrotsuppe med chili og ingefær. Foto.

Gulrotsuppe med chili og ingefær

Enkelt
15 min.