Klassisk jordbærkake med lime

Middels
90 min.
Det er få ting som smaker av sommer som en klassisk jordbærkake. I denne oppskriften har vi tatt den klassiske jordbærkaken og gitt den en liten oppgradering ved å bløte den med limesirup. Dette gir en fantastisk syrlig og søt smak som går perfekt sammen med jordbærene.
Vurder oppskriften

Slik gjør du

Sukkerbunn:

Varm opp ovnen til 160 grader.

Ha egg og sukker i en mikserbolle og visp på medium hastighet til du har en fin og luftig eggedosis. Dette tar cirka 5 minutter. Romtempererte egg gir en mer luftig eggedosis.

Bland sammen mel, bakepulver og vaniljesukker i en bolle og sikt de inn i eggedosisen. Bland forsiktig sammen med en slikkepott til du har en klumpfri røre. Ikke pisk for hardt, for da vil du miste luften fra eggedosisen.

Ha melk og Melange i en liten kjele på middels varme og varm opp til margarinen akkurat har smeltet. Da har melkeblanding en passe temperatur. Tilsett dette i røren mens du rører forsiktig rundt med en slikkepott.

Smør en rund kakeform på 24 cm. Ha røren over i formen og stek på midterste rille i 45 minutter.

La sukkerbunnen avkjøle helt. Bruk en kakedeler eller en lang og skarp kniv for å dele sukkerbunnen i 3 bunner.

Limesirup:

Kok opp vann og sukker i en kjele, og la det koke til sukkeret er oppløst.

Ta kjelen av varmen.

Riv limeskall med et fint rivjern og press ut saften av limen. Tilsett revet skall og saften i sukkerblandingen, og la det stå og trekke i 10 minutter.

Krem og fyll:

Pisk kremfløte og vaniljesukker sammen til du har en luftig krem.

Rens jordbærene og del de i 4 biter.

Anretting:

Legg en av de tre kakebunnene på et kakefat.

Hell limesirup forsiktig over kakebunnen i en svært tynn stråle, til hele bunnen er bløtet opp.

Fordel krem over kakebunnen i cirka 0,5 cm tykt lag. Legg på biter av jordbær til hele bunnen er dekket med jordbær.

Legg på kakebunn over og gjenta fremgangsmetoden med limesirup, krem og jordbær.

Legg på siste kakebunn på toppen. Dekk toppen og sidene av kaken med krem, og pynt med de resterende jordbærene.

Antall porsjoner:

  • SUKKERBUNN:
  • 4 stk store egg, romtempererte
  • 4 dl sukker
  • 5 dl siktet hvetemel
  • 1 ts vaniljesukker
  • 2 ts bakepulver
  • 2.5 dl helmelk
  • 100 gram Melange - klassikeren siden 1919
  • LIMESIRUP:
  • 1.5 dl sukker
  • 1.5 dl vann
  • 1 stk lime
  • KREM OG FYLL:
  • 4 dl kremfløte
  • 2 ts vaniljesukker
  • 1 kg jordbær

Produkter i oppskriften

Melange – klassikeren siden 1919

Lignende oppskrifter

Rabarbrapai med jordbær

Rabarbrapai med jordbær

Middels
120 min.
Sjokoladekake i langpanne med strøssel. Foto.

Sjokoladekake i langpanne

Enkelt
55 min.
Pavlova med vaniljekrem og bær. Foto.

Pavlova med vaniljekrem og bær

Middels
120 min.