Klassisk lammelår

Enkelt
210 min.
Helstekt lammelår med hvitløk og rosmarin er en klassiker som for mange er synonymt med påske. Lammelåret lager nesten seg selv og er ideelt å servere når man er mange rundt bordet. Med steketermometer vet du nøyaktig når lammelåret er ferdig stekt og du får perfekt resultat hver gang. Server med en lettvint og smakfull saus som tilbehør.
Vurder oppskriften

Slik gjør du

Lammelår:

  1. Varm opp stekeovnen til 125 grader.

  2. Gni inn lammelåret med salt og pepper. Del hvitløken i tynne båter. Stikk lommer i steken med en kniv og stikk inn hvitløksbåter og rosmarinkvaster. Pensle lammelåret med litt Flytende Melange, det gir et ekstra saftig resultat.

  3. Del rødløken i seks båter og gulrøtter i cirka 5 cm store biter.  Legg grønnsakene i en langpanne.

  4. Legg lammelåret oppå grønnsakene og hell over 1 liter vann.

  5. Stikk steketermometeret inn i lammelåret, men pass på at du ikke treffer beinet.

  6. Når steketermometeret viser 50 grader, pensler du inn lammelåret med Flytende Melange. Gjenta dette 2 ganger den neste halvtimen for å få en fin bruning på kjøttet.

  7. Stek lammelåret til steketermometeret viser 56 grader, dette vil ta cirka 2 til 3 timer avhengig av lårets størrelse, og la det hvile i minst 30 minutter før servering. Da vil kjernetemperaturen ha nådd 62 grader og kjøttet har en fin rosafarge.

Saus:

  1. Varm opp Flytende Melange i en kjele.

  2. Ha i melet og fres i et par minutter mens du rører.

  3. Spe med steikesjyen. La det koke i ca. 10 minutter.

  4. Smak til med soyasaus, salt og pepper.

Tilbehør:

  1. Skyll aspargesbønnene godt og fjern misfargede bønner.

  2. Kok i lettsaltet vann i 2 til 3 minutter, rett før servering.

  3. Serverer lammelår med saus, aspargesbønner og fløtegratinerte poteter.

Antall porsjoner:

  • LAMMELÅR:
  • 2.5 kg lammelår med ben
  • 1 ts salt
  • 1 ts pepper
  • 4 stilker frisk rosmarin
  • 3 fedd hvitløk
  • 2 ss Flytende Melange
  • 1 stk rødløk
  • 3 stk gulrøtter
  • 1 liter vann
  • 600 gram aspargesbønner
  • SAUS:
  • 2 ss Flytende Melange
  • 4 ss siktet hvetemel
  • 8 dl stekesjy
  • 1 ts soyasaus
  • 1 ts salt
  • 0.5 ts pepper

Produkter i oppskriften

Flytende Melange

Lignende oppskrifter

Marokkansk lammelår på trefjøl. Foto.

Marokkansk lammelår med aprikos, mandler og mynte

Middels
240 min.
Italiensk påskebrød med fargede egg i midten. Foto.

Italienske påskebrød

Middels
160 min.

Fløtegratinerte poteter

Enkelt
40 min.