Klassiske tilslørte bondepiker

Enkelt
30 min.
Kontrasten i lagene med frisk eplemos, fløyelsmyk krem og knasende sprø kavring gjør tilslørte bondepiker til en klassiker som aldri ser ut til å gå av moten. Dette er klassisk oppskrift på den folkekjære desserten.
Vurder oppskriften

Slik gjør du

Eplemos:

  1. Skrell eplene og skjær i små terninger.

  2. Rør eplebitene sammen med sukker, vann og sitronsaft i en kasserolle. Kok under lokk til eplebitene blir til mos. Det tar 5 til 10 minutter avhengig av størrelsen på eplebitene.

  3. Avkjøl til romtemperatur.

  4. TIPS: Har du dårlig tid kan eplemosen settes til avkjøling i kjøleskapet.

Strøkavring:

  1. Kjør kavring til smuler i en food processor.

  2. Ha flytende Melange i en stekepanne på middels sterk varme.

  3. Rør inn sukker og la det smeltet litt før du tilsetter kavring og kanel. Stek i 3 til 4 minutter under omrøring og la deretter kavringen avkjøles helt.

  4. TIPS: Har du pepperkaker til overs kan du bruke de i stedet for kavring. Da får desserten et lite snev av jul.

Krem:

  1. Pisk kald fløte og vaniljesukker til stiv krem.

Montering:

  1. Legg eplemos, kavring og krem lagvis i dessertskåler eller serveringsglass.

Antall porsjoner:

Lignende oppskrifter

Verdens beste vafler

Verdens beste vafler

Enkelt
30 min.
Klassisk eplekake. Foto.

Eplekake

Enkelt
50 min.
Muffins med glasur og bær

Saftige lyse muffins

Enkelt
40 min.