Koteletter i ovn med rotgrønnsaker

Enkelt
45 min.
Å steke koteletter i ovn gjør de både møre og saftige, og sammen med rotgrønnsakene får de ekstra god smak. Koteletter er dessuten raskt og enkelt å tilberede, og egner seg like godt til hverdag som helg.
Vurder oppskriften

Slik gjør du

  1. Varm opp ovnen til 200 grader.

  2. Skrell pastinakk, sellerirot og søtpotet, og del dem opp i middels store biter på cirka 2 x 2 centimeter. Skrell gulrot og del i skriver.

  3. Pensle en ildfast form med Flytende Melange og legg rotgrønnsakene over i formen. Krydre med salt og pepper, og stek på midterste rille i ovnen i 15 minutter.

  4. Mens rotgrønnsakene er i ovnen, forberedes squash og koteletter.

  5. Del squash i middels store biter på cirka 2 x 2 centimeter.

  6. Dryss salt og pepper på begge sider av kotelettene.

  7. Varm opp en stekepanne med Flytende Melange på middels høy varme. Når margarinen er nøttebrun er pannen klar for steking. Stek kotelettene i cirka 2 minutter på hver side for å få en fin stekeskorpe.

  8. Ta ut den ildfaste formen med rotgrønnsakene og ha i bitene med squash. Legg kotelettene på toppen.

  9. Tilsett vann og sett formen tilbake i ovnen på midterste rille. Stek videre i 15 minutter.

  10. Server gjerne sammen med litt nykokte poteter.

Antall porsjoner:

  • GRØNNSAKER:
  • 100 gram pastinakk
  • 200 gram gulrot
  • 200 gram sellerirot
  • 250 gram søtpotet
  • 2 ss Flytende Melange (til pensling av form)
  • 0.5 ts salt
  • 0.5 ts pepper
  • 1 stk liten squash
  • 4 stk svinekoteletter
  • 0.5 ts salt
  • 0.5 ts pepper
  • 2 ss Flytende Melange
  • 2 dl vann

Produkter i oppskriften

Flytende Melange

Lignende oppskrifter

Karbonader med løk

Hjemmelagde karbonader med stekt løk

Enkelt
30 min.
Meksikansk gryte

Meksikansk gryte

Enkelt
30 min.
Indisk kyllingsuppe

Indisk kyllingsuppe

Enkelt
30 min.