Krabbelurer


60 min.

Krabbelurer er kaker stekt eller kokt i smult. De smaker litt som vafler, og er i utgangspunktet like enkle å lage. Kaken har trolig fått navnet sitt fordi fasongen gjerne er litt usymmetrisk og rar. En fjern slektning til krabbelurene er churros, som er veldig populært i Spania og andre spansktalende land. Kakene kan fryses og tines opp i en liten gryte så de ikke blir tørre, men smaker aller best når de er helt ferske og nytes med et lett melisdryss over. Denne oppskriften gir ca. 50 kaker.

Ingredienser

  • 3 ss Melange
  • 2 stk egg
  • 1 dl sukker
  • 3 dl melk
  • 6 dl siktet hvetemel
  • 2 ts bakepulver
  • 1 stk sitron, revet skall
  • 1 kg Flott matfett

Slik gjør du

  • Smelt Melange i en kjele.

  • Visp egg og sukker lett og luftig. Tilsett Melange og melken. Sikt på hvetemelet med bakepulveret og tilsett sitronskallet. Arbeid røren raskt sammen.

  • Varm opp Flott Matfett i en ikke for stor kjele til 180 grader. Det er viktig at det er god høyde på fettet i gryten. Bruk termometer for å kontrollere temperaturen. Den bør være ca. 180 grader før kakene legges i.

  • Form røren til små kuler med to skjer og legg dem forsiktig i det varme fettet, Vend dem så snart de kommer til overflaten og kok dem pent brune og gjennomstekt.

  • Tips! Krabbelurer smaker best når de er nykokte med melisdryss og revet sitron skall. De er svært enkle å lage.