Krumkaker


60 min.

Krumkakene er blant landets mest populære julekaker. Kakene stekes i egne jern, og navnet «krumkaker» kommer av at man krummer kakene til et kremmerhus når de er ferdig stekt og fortsatt varme og myke. Å bake krumkaker kan for mange høres vanskelig ut, men det er mye enklere enn du tror! La oss hjelpe deg med å lykkes med denne klassiske julekaken.

Ingredienser

  • 125 gram Melange
  • 2 stk egg
  • 125 gram sukker
  • 125 gram potetmel
  • 125 gram hvetemel
  • 2 ss konjakk
  • 1 dl vann

Slik gjør du

  • Smelt 125 gram Melange og avkjøl.

  • Visp egg og sukker til eggedosis. Tilsett smeltet Melange.

  • Bland potetmel og hvetemel sammen, og rør dette inn.

  • Ha i konjakk og vann. Rør til du har en klumpfri røre.

  • La røren svelle i cirka 30 minutter i kjøleskap. Røren skal ha en tykk konsistens.

  • Ha en liten spiseskje røre varmt i jern og lukk uten å fordele røren.

  • Stek til kaken er gyllen. Ta tiden slik at du etter et par forsøk kan finne riktig steketid for ditt jern.

  • Rull kakene rundt en krumkakeform mens de er varme, eller form dem til kopper over et glass. Bruk et rent kjøkkenhåndkle for å beskytte hendene. Kakene skal være tynne og sprø.

  • Server krumkakene til dessert sammen med multekrem eller is og friske bær.

  • Tips: Er du nybegynner? Se denne praktiske steg for steg- guiden for steking av krumkaker