Kyllinggryte med sopp og bacon

Enkelt
25 min.
Her får du en nydelig, kremet kyllinggryte med mye smak. Baconet sørger for en herlig røkt smak, mens umamismaken fra soppen gjør smaksopplevelsen komplett. Og det beste av alt? Den lages på under en halvtime! Perfekt når du ikke har så mye tid til middagslagingen.
Vurder oppskriften

Slik gjør du

  1. Del opp bacon i strimler. Finhakk løk og hvitløk.

  2. Varm opp en stekepanne på høy varme med Flytende Melange. Ha i baconstrimlene og stek til de er gylne og sprø. Flytt baconet over på en tallerken med kjøkkenpapir og la det renne av seg. La fettet ligge igjen i pannen.

  3. Sett stekepannen tilbake på varmen og ha i løk og hvitløk. La det surre til løken er myk, men ikke brunet. Tilsett soppen og la det surre i 2 minutter til. Ha løken, hvitløken og soppen over på tallerkenen med bacon. La fettet ligge igjen i pannen.

  4. Sett stekepannen tilbake på varmen. Ha i kyllingstrimlene og stek til de er gylne på alle sider. Skru temperaturen på platen ned til middels. Ha bacon, løk, hvitløk og sopp tilbake i pannen og bland alt godt sammen. Hell over kyllingbuljong og la den koke opp.

  5. Tilsett fløte og ta stekepannen av varmen så fort den koker. Smak til med salt og pepper.

  6. Server gryta med ris, kokte eller ovnsbakte poteter, eller kokt pasta.

Antall porsjoner:

  • 2 ss Flytende Melange
  • 150 gram bacon
  • 1 stk løk
  • 2 fedd hvitløk
  • 250 gram sopp
  • 500 gram kyllingfilet i strimler
  • 1 dl kyllingbuljong
  • 2 dl kremfløte
  • 0.5 ts salt
  • 0.5 ts pepper

Produkter i oppskriften

Flytende Melange

Lignende oppskrifter

oppskrift på kremet kyllinggryte

Kremet kyllinggryte med soltørkede tomater og spinat

Enkelt
25 min.
Viltgryte med sopp. Foto.

Rask viltgryte med sopp

Enkelt
60 min.
Klassisk biffgryte á la Bourguignon. Foto.

Klassisk biffgryte á la Bourguignon

Enkelt
140 min.