Lammefrikassé

Middels
120 min.
Når høsten kommer er det tid for både lam og gryteretter. Lammefrikassé er full av mørt kjøtt og gode rotgrønnsaker, og er den perfekte retten til søndagsmiddag med familien eller gode venner. Med sin milde og fyldige smak er det ikke rart at denne tradisjonsretten aldri går av moten.
Vurder oppskriften

Slik gjør du

  1. Kok opp vann i en stor gryte. Legg lammekjøttet i vannet og la det koke opp igjen. Fjern skummet som legger seg på toppen underveis slik at kraften ikke blir grumsete.

  2. Senk varmen slik at kjøttet ikke koker, men trekker (ved cirka 90 grader). Tilsett salt og laurbærblad og la kjøttet trekke på svak varme i ca. 1,5 time. Kjøttet skal løsne lett fra beinet når det er klart, du kan enkelt sjekke dette ved hjelp av en kniv.

  3. Rens og skrell grønnsakene mens kjøttet trekker. Skjær gulrot og persillerot i tykke skiver (gjerne litt på skrå), sellerirot i terninger og purre i cirka 1 centimeter tykke biter.

  4. Ha grønnsakene i gryta sammen med kjøttet mot slutten av trekketiden og la alt trekke sammen til grønnsakene er møre. Det tar 15 til 20 minutter.

  5. Sil av og ta vare på kraften. Dekk til kjøttet og grønnsakene med et lokk mens du lager sausen.

  6. Bland hvetemel og Flytende Melange sammen i en gryte. Spe på med kraft mens du hele tiden rører for å unngå klumper. Kok opp og la sausen småkoke i cirka 5 minutter. Rør om underveis.

  7. Rør crème fraîche inn i sausen og smak til med salt og pepper. Tilsett kjøtt og grønnsaker og la alt trekke noen minutter til før servering.

  8. Server lammefrikasséen med et dryss finhakket bladpersille og kokte poteter.

Antall porsjoner:

  • 1 l vann
  • 1 kg lammebog i skiver, med bein
  • 1.5 ts salt (til koking av kjøtt)
  • 1 laurbærblad
  • 2 stk gulrot
  • 2 stk persillerot
  • 0.5 sellerirot
  • 0.5 purre
  • 4 ss hvetemel
  • 2 ss Flytende Melange
  • 6 dl kraft fra kjøtt
  • 1 dl crème fraîche
  • 0.5 ts salt
  • 0.25 ts pepper
  • 2 ss fersk bladpersille

Produkter i oppskriften

Flytende Melange

Lignende oppskrifter

Foliebakt fisk og grønnsaker

Enkelt
30 min.
Kyllingfilet med grønnsaker. Foto.

Kylling med grønnsaker

Enkelt
20 min.
Pai med egg, skinke og spinat. Foto.

Pai med skinke og spinat

Enkelt
90 min.