
Lefser med kanelfyll
Slik gjør du
-
Smelt 50 gram Melange i en gryte og tilsett melk. Rør sammen.
-
Bland sammen mel, sukker, bakepulver og hornsalt i en bolle.
-
Tilsett melkeblandingen og elt deigen forsiktig til den så vidt har samlet seg. Elter du for lenge, kan du risikere at den blir seig.
-
Dekk til deigen med plast og la den stå i 30 minutter.
-
Del deigen i 10 emner og kjevle dem til runde lefser som er cirka 2 mm tykke. Det er lurt å være lett på hånden, da er det enklest å få jevne, tynne lefser.
-
Varm opp en jernstekepanne, eller en takke om du har, på middels varme og stek lefsene lett gylne på begge sider, cirka 30 sekunder på hver side.
-
Dekk de ferdigstekte lefsene med et fuktig klede slik at de holder seg myke.
-
Lag kanelfyllet ved å piske sammen sukker, romtemperert Olivero og kanel.
-
Når lefsene er avkjølt kan du smøre dem med kanelfyll, brette i to og dele dem opp i ønsket størrelse.
-
Tips! Skal du oppbevare lefsene i kjøleskap er det lurt å pakke dem i plast, så de ikke tørker ut.
Antall porsjoner:
- LEFSER:
- 50 gram Melange - klassikeren siden 1919
- 3 dl melk
- 10 dl siktet hvetemel, pluss litt ekstra til utbaking
- 1 ss sukker
- 0.5 ts bakepulver
- 0.25 ts hornsalt
- KANELFYLL:
- 50 gram sukker
- 100 gram Olivero Original
- 1 ss kanel