Lefser med kanelfyll


45 min.

Lefser er norsk tradisjonsmat på sitt beste, og før i tiden hadde gjerne hver bestemor sin egen oppskrift. Har du aldri laget lefser før, er dette en fin oppskrift å starte med. Lefsene kan lages på vanlig jernstekepanne istedenfor takke, så du trenger ikke noe ekstrautstyr. Oppskriften gir cirka 10 deilige lefser med kanelfyll.

Ingredienser

  • LEFSER:
  • 50 gram Melange - klassikeren siden 1919
  • 3 dl melk
  • 10 dl siktet hvetemel, pluss litt ekstra til utbaking
  • 1 ss sukker
  • 0.5 ts bakepulver
  • 0.25 ts hornsalt
  • KANELFYLL:
  • 50 gram sukker
  • 100 gram Olivero Original
  • 1 ss kanel

Slik gjør du

  • Smelt 50 gram Melange i en gryte og tilsett melk. Rør sammen.

  • Bland sammen mel, sukker, bakepulver og hornsalt i en bolle.

  • Tilsett melkeblandingen og elt deigen forsiktig til den så vidt har samlet seg. Elter du for lenge, kan du risikere at den blir seig.

  • Dekk til deigen med plast og la den stå i 30 minutter.

  • Del deigen i 10 emner og kjevle dem til runde lefser som er cirka 2 mm tykke. Det er lurt å være lett på hånden, da er det enklest å få jevne, tynne lefser.

  • Varm opp en jernstekepanne, eller en takke om du har, på middels varme og stek lefsene lett gylne på begge sider, cirka 30 sekunder på hver side.

  • Dekk de ferdigstekte lefsene med et fuktig klede slik at de holder seg myke.

  • Lag kanelfyllet ved å piske sammen sukker, romtemperert Olivero og kanel.

  • Når lefsene er avkjølt kan du smøre dem med kanelfyll, brette i to og dele dem opp i ønsket størrelse.

  • Tips! Skal du oppbevare lefsene i kjøleskap er det lurt å pakke dem i plast, så de ikke tørker ut.