
Mandelmakroner
Mandelmakroner er typisk selskapsbakst, som er relativt enkel å lage. Det er runde småkaker som kan pyntes med en hel mandel på toppen. Noen velger også å bruke hasselnøtt. Kakene har sterk smak av mandel og har en rund, men ganske ujevn form. 1 porsjon av denne oppskriften gir ca. 40 kaker.
Slik gjør du
-
Skåld mandlene og tørk dem og mal dem på mandelkvern.
-
Rør Melange og sukker sammen til blandingen er hvit og skummende.
-
Visp eggehvitene stive.
-
Bland først mandler og mel. Bland så alle ingrediensene til en jevn deig.
-
Sett deigen med to teskjeer på bakeplate dekket med bakepapir.
-
Stek kakene i stekeovn ved 180 grader i 10-12 minutter, midt i ovnen, til kakene er lyse gule. Avkjøl kakene på rist etter steking.
-
Legg kakene på et brett når de er kalde.
TIPS: Lyst på mer julebakst? Her finner du over 80 oppskrifter på klassikere og nye julekaker som gir deg smaken av jul.
Antall porsjoner:
- 200 gram skåldede, malte mandler
- 200 gram Melange - klassikeren siden 1919
- 400 gram sukker
- 8 stk eggehviter
- 80 gram hvetemel
- PYNT:
- Sjokolade
- Skåldede mandler
Produkter i oppskriften
