Mandelmakroner

Middels
30 min.
Mandelmakroner er typisk selskapsbakst, som er relativt enkel å lage. Det er runde småkaker som kan pyntes med en hel mandel på toppen. Noen velger også å bruke hasselnøtt. Kakene har sterk smak av mandel og har en rund, men ganske ujevn form. 1 porsjon av denne oppskriften gir ca. 40 kaker.
Vurder oppskriften

Slik gjør du

  1. Skåld mandlene og tørk dem og mal dem på mandelkvern.

  2. Rør Melange og sukker sammen til blandingen er hvit og skummende.

  3. Visp eggehvitene stive.

  4. Bland først mandler og mel. Bland så alle ingrediensene til en jevn deig.

  5. Sett deigen med to teskjeer på bakeplate dekket med bakepapir.

  6. Stek kakene i stekeovn ved 180 grader i 10-12 minutter, midt i ovnen, til kakene er lyse gule. Avkjøl kakene på rist etter steking.

  7. Legg kakene på et brett når de er kalde.

Antall porsjoner:

Produkter i oppskriften

Melange – klassikeren siden 1919

Lignende oppskrifter

Kokosmakroner. Foto.

Kokosmakroner

Enkelt
30 min.
oppskrift på brune pinner julekake

Brune Pinner

Middels
40 min.
oppskrift på kanelstenger

Kanelstenger

Middels
40 min.