Mazariner

Middels
40 min.
Mazariner består tradisjonelt sett av mørdeig fylt med mandelmasse og toppet med hvit glasur, men det finnes i mange ulike variasjoner med ulikt fyll. De lages i små ovale terteformer. En porsjon gir ca. 25 kaker.
Vurder oppskriften

Slik gjør du

  1. Del 100 gram Melange i terninger. Smuldre Melange, hvetemel og bakepulver. Tilsett sukker og sammenvispet egg. Arbeid deigen raskt sammen. Pakk deigen i plast og la den hvile i kjøleskap i ca. 2 timer.

  2. Rør sammen skålde, malte mandler, kremfløte, sukker og egg.

  3. Kjevle deigen tynt og stikk ut runde kaker som passer til linse- eller sandkakeformer.

  4. Trykk deigen ned i formene og fordel fyllet.

  5. Stek kakene i stekeovn ved 200 grader på nederste rille i ca. 15 minutter.

  6. Kakene holder seg ca. en uke i tett boks, men er også fine å fryse.

Antall porsjoner:

Produkter i oppskriften

Melange – klassikeren siden 1919

Lignende oppskrifter

Marvposteier oppskrift på julekaker

Marvpostei

Middels
45 min.
serinakaker oppskrift julekaker

Serinakaker

Middels
40 min.
julekaker oppskrift sandkaker

Sandkaker

Middels
45 min.