Mazariner


40 min.

Mazariner består tradisjonelt sett av mørdeig fylt med mandelmasse og toppet med hvit glasur, men det finnes i mange ulike variasjoner med ulikt fyll. De lages i små ovale terteformer. En porsjon gir ca. 25 kaker.

Ingredienser

  • 100 gram Melange
  • 3 dl hvetemel
  • 0.5 ts bakepulver
  • 0.5 stk egg, pisket
  • 2 ss sukker
  • FYLL:
  • 100 gram skåldede, malte mandler
  • 1.5 dl kremfløte
  • 1 dl sukker
  • 2 stk egg, store

Slik gjør du

  • Del 100 gram Melange i terninger. Smuldre Melange, hvetemel og bakepulver. Tilsett sukker og sammenvispet egg. Arbeid deigen raskt sammen. Pakk deigen i plast og la den hvile i kjøleskap i ca. 2 timer.

  • Rør sammen skålde, malte mandler, kremfløte, sukker og egg.

  • Kjevle deigen tynt og stikk ut runde kaker som passer til linse- eller sandkakeformer.

  • Trykk deigen ned i formene og fordel fyllet.

  • Stek kakene i stekeovn ved 200 grader på nederste rille i ca. 15 minutter.

  • Kakene holder seg ca. en uke i tett boks, men er også fine å fryse.