Meksikansk gryte

Enkelt
30 min.
Meksikansk gryte er en familiefavoritt som er overraskende enkel å lage fra bunnen av. De milde meksikanske smakene, sammen med ris og kjøttdeig, sørger for en komplett middag som hele familien setter pris på.
Vurder oppskriften

Slik gjør du

  1. Kok ris etter anvisning på pakken.

  2. Finhakk løk og hvitløk.

  3. Ha Flytende Melange i en stekepanne og varm opp på middels varme. Ha løk og hvitløk i stekepannen og la det frese i 2 minutter.

  4. Tilsett kjøttdeig og stek til kjøttdeigen er gjennomstekt. Ha kjøttdeigblandingen over i en middels stor kjele.

  5. Hakk paprikaen i små terninger og hell av vannet på kidneybønnene. Ha paprika, kidneybønner, hakkede tomater, paprikapulver, karri, kajennepepper, salt og pepper, vann og kjøttbuljong i kjelen med kjøttdeigblandingen. La det småkoke i ca. 10 minutter.

  6. Bland den ferdigkokte risen inn i gryteretten og smak til med salt og pepper.

Antall porsjoner:

  • 2 dl ris
  • 1 stk løk
  • 2 fedd hvitløk
  • 2 ss Flytende Melange
  • 400 gram kjøttdeig
  • 400 gram kidneybønner
  • 1 stk paprika, rød
  • 800 gram hakkede tomater
  • 1 ts paprikapulver
  • 1 ss karri
  • 1 ts kajennepepper
  • 1 ts salt
  • 1 ts pepper
  • 2 dl vann
  • 5 dl kjøttbuljong

Produkter i oppskriften

Flytende Melange

Lignende oppskrifter

Chili con carne

Chili con carne

Enkelt
25 min.
Klassisk biffgryte á la Bourguignon. Foto.

Klassisk biffgryte á la Bourguignon

Enkelt
140 min.
Kyllinggryte med sopp og bacon. Foto.

Kyllinggryte med sopp og bacon

Enkelt
25 min.