Melkefri sjokoladekake i langpanne

Enkelt
65 min.
Denne saftige sjokoladekaken er laget helt uten melk, men er full av den gode sjokoladesmaken. Oppskriften gjør det enkelt å lage en smakfull, melkefri sjokoladekake i langpanne som både barn og voksne liker. Perfekt til barnebursdag, skoleavslutning eller familiefest!
Vurder oppskriften

Slik gjør du

Kaken:

  1. Varm opp ovnen til 175 grader.

  2. Bland sammen hvetemel, sukker, kakaopulver, vaniljesukker, bakepulver og salt i en bolle.

  3. Smelt Melange uten melk, salt og soya i en stor kjele på middels varme under stadig omrøring.

  4. Tilsett 200 gram smeltet Melange, rismelk og hvitvinseddik i røren, og bland godt sammen.

  5. Tilsett ett og ett egg av gangen, og rør godt mellom hvert egg.

  6. Kle en liten langpanne (30×22 centimeter) med bakepapir.

  7. Hell røren over i formen og stek i 40 minutter.

  8. La kaken avkjøles helt før du har på glasur.

Glasur:

  1. Smelt Melange uten melk, salt og soya i en stor kjele på middels varme under stadig omrøring.

  2. Bland sammen 100 gram smeltet Melange, rismelk, kakaopulver, vaniljesukker og melis, og pisk til du har en flytende og klumpfri glasur.

  3. Fordel glasuren over sjokoladekaken.

  4. Tips! Noen kakestrøssel kan inneholde melk – les derfor alltid ingredienslisten på produktet.

  5. Tips! Vil du ha litt mer voksen smak på glasuren? Bytt ut halvparten av melken (0,25 dl) med den samme mengden sterk kaffe. Da får du en deilig mokkasmak på kaken.

Antall porsjoner:

Produkter i oppskriften

Melange uten melk, salt og soya

Lignende oppskrifter

Eple cobbler med vaniljeis. Foto.

Glutenfri eple-cobbler

Enkelt
50 min.
Glutenfri blåbærpai med vaniljeis. Foto.

Glutenfri blåbærpai

Enkelt
80 min.
glutenfrie sjokolade cookies

Glutenfrie cookies med mørk sjokolade og peanøtter

Middels
60 min.