Myk pepperkake med mørkt øl

Middels
60 min.
Denne myke pepperkaken er smaksatt med ingefær, kanel og nellik, og smaker virkelig som jul. I tillegg har vi brukt mørkt øl for å gjøre kaken ekstra saftig og smakfull. Serverer gjerne den myke pepperkaken toppet med en frisk kremostglasur med appelsin.
Vurder oppskriften

Slik gjør du

Myk pepperkake:

  1. Varm opp ovnen til 165 grader. Kle en liten langpanne (ca. 25 x 35 cm) med bakepapir og smør sidene godt med Melange.

  2. Ha sirup, brunt sukker, Melange, mørk øl, nellik, ingefær og kanel i en kjele over lav varme. Varm til Melange har smeltet.

  3. Ta kjelen av varmen og la blandingen avkjøles litt.

  4. Visp inn hvetemel og natron, og la røra «bruse» litt.

  5. Pisk sammen egg og creme fraiche, og tilsett dette til resten av røra. Rør til du har en jevn og glatt røre. Dette er en kakerøre som er ganske tynn i konsistensen.

  6. Hell blandingen i formen og stek på midterste rille i ca. 45 minutter.

  7. La kaken avkjøles på en rist. Om du ønsker kan du servere den myke pepperkaken som den er, eller toppet med kremostglasur.

Kremostglasur:

  1. Pisk sammen kremost, romtemperert Melange, melis, vaniljesukker, appelsinsaft og appelsinskall til du har en jevn glasur.

  2. Fordel glasuren over den avkjølte myke pepperkaken.

Antall porsjoner:

Produkter i oppskriften

Melange – klassikeren siden 1919

Lignende oppskrifter

Pepperkaker

Enkelt
60 min.
julekaker

Glutenfrie pepperkaker

Enkelt
30 min.

Brownies

Enkelt
50 min.