Nachos med hjemmelaget salsa

Enkelt
30 min.
Nachos er en skikkelig digg vri på fredagstacoen og en perfekt rett å lage hvis dere er mange. For at chipsen ikke skal bli bløt er det lurt å ikke legge på ingrediensene før ovnen er varm og alt er klart til montering. Velg gjerne tortillachips som er litt tykke av samme grunn. Da holder den seg knasende sprø til servering. Foretrekker du en vegetarvariant, kan kjøttdeig erstattes med flere typer bønner, som chilibønner og sorte bønner, i tillegg til kidneybønner.
Vurder oppskriften

Slik gjør du

Tomatsalsa:

  1. Begynn gjerne med tomatsalsaen, den blir nemlig enda bedre på smak når den får stå en stund før servering. Skyll og tørk tomatene godt. Skjær i små terninger og ha i en skål. Tips: Bruk tomater som er modne og kjøttfulle, gjerne klasetomater eller plommetomater. Da smaker salsaen mer.

  2. Finhakk chili, løk, hvitløk og koriander. Rør alt sammen med tomatene og smak til med limesaft, salt og sukker.

Nachos:

  1. Forvarm ovnen til 230 grader.

  2. Ha Flytende Melange i en stekepanne på sterk varme. Når fargen er nøttebrun kan du ha kjøttdeigen i pannen. Brun gjerne 200 gram av kjøttdeigen om gangen, så får du fin stekeskorpe og god smak på kjøttet.

  3. Senk temperaturen til middels sterk varme og rør inn finhakket løk. Dryss tacokrydder over kjøttdeigen og hell på vann. Tips: Tacokrydderet er kraftig på smak og du behøver ikke bruke hele pakken dersom du ikke vil. Tilsett litt og litt for å få akkurat nok kryddersmak og juster vannmengden deretter.

  4. Skyll kidneybønnene og rør inn. La sausen småkoke i 5 minutter. Rør inn maiskorn tilslutt.

  5. Fordel halvparten av chipsene utover en langpanne eller stor ildfast form. Dryss over halvparten av kjøttdeigen og halvparten av osten. Og gjenta en gang til. Ved å legge chips, kjøttdeig og ost lagvis slipper du å sitte igjen med masse nachochips uten topping når det første laget er spist.

  6. Stek midt i ovnen i 6 til 7 minutter, eller til osten har smeltet.

  7. Mens nachosen står i ovnen kan du skjære avokado i terninger og finsnitte vårløken og koriander.

  8. Topp ferdig stekt nachos med avokado, vårløk, koriander. Server med limebåter og fersk tomatsalsa.

Antall porsjoner:

  • Tomatsalsa:
  • 250 gram tomater
  • 0.5 stk rød chili
  • 0.5 stk gul løk
  • 1 fedd hvitløk
  • 2 ss fersk koriander
  • 1 ss limesaft
  • 0.25 ts salt
  • 0.25 ts sukker
  • Nachos:
  • 1.5 ss Flytende Melange
  • 400 gram kjøttdeig
  • 0.5 stk gul løk
  • 1 pose tacokrydder
  • 1.5 dl vann
  • 240 gram hermetiske kidneybønner
  • 140 gram maiskorn
  • 300 gram salte tortillachips
  • 150 gram revet hvitost
  • 1 stk avokado
  • 2 stk vårløk
  • 2 ss fersk koriander
  • 1 stk lime

Produkter i oppskriften

Flytende Melange

Lignende oppskrifter

Enkel tacopai

Enkel tacopai

Enkelt
60 min.
Meksikansk gryte

Meksikansk gryte

Enkelt
30 min.
Chili con carne

Chili con carne

Enkelt
25 min.