Oksestek

Enkelt
120 min.
En saftig og mør oksestek er flott festmiddag når familien samles til helgemiddag eller andre spesielle anledninger, og er i tillegg en enkel måte å mette mange. Server oksesteken med fløtegratinerte poteter og gi gjestene en flott matopplevelse.
Vurder oppskriften

Slik gjør du

  1. Varm opp ovnen til 140 grader.

  2. Kutt løk og gulrøtter i terninger og rens hvitløksfeddene. Legg grønnsakene og timian i en ildfast form.

  3. Varm opp en stekepanne med Flytende Melange på middels høy varme. Gni salt og pepper inn i steken. Når Melangen er nøttebrun er pannen varm nok og du kan brune oksesteken på alle sider.

  4. Legg oksesteken opp på grønnsakene i den ildfaste formen og hell vannet over i formen. Har du et steketermometer, kan du stikke dette inn i midten av kjøttet. Sett oksesteken inn i ovnen på midterste rille, og la den steke til den har en kjernetemperatur på 65 grader. Har du ikke steketermometer, kan du beregne ca. 1 time per kilo stek.

  5. La oksesteken hvile i 15 minutter før servering.

Antall porsjoner:

  • 1 stk løk
  • 2 stk gulrøtter
  • 3 fedd hvitløk
  • 4 kvaster frisk timian
  • 1.5 kilo oksestek
  • 1 ts salt
  • 1 ts pepper
  • 3 ss Flytende Melange
  • 5 dl vann

Produkter i oppskriften

Flytende Melange

Lignende oppskrifter

Fløtegratinerte poteter

Enkelt
40 min.
Ovnsbakte rotgrønnsaker

Ovnsbakte rotgrønnsaker

Enkelt
40 min.
Klassisk lammelår

Klassisk lammelår

Enkelt
210 min.