Oreokake

Middels
180 min.
Kakefatene tømmes ekstra kjapt når denne imponerende oreokaken settes på bordet. Det er lett å forstå når du først får smaken på den nesten uimotståelige kombinasjonen av fløyelsmyk ostekrem og sjokolademousse. Men stjernen er selvsagt den amerikanske oreokjeksen som brukes til både pynt på toppen av kaken, og sammen med flytende Melange for å lage den mørke kjeksbunnen.
Vurder oppskriften

Slik gjør du

Bunn:

  1. Kjør oreokjeks og flytende Melange med smør i en food processor til en jevn masse.

  2. Tips: Har du ikke food processor, kan du legge kjeksene i en pose og knuse dem med en kjevle eller glassflaske. Rør deretter inn flytende Melange.

  3. Fest bakepapir i bunnen av en springform på 22 cm i diameter. Press kjeksmassen godt ned i kakeformen, til du har en jevn kakebunn.

  4. Tips! Har du plass i kjøleskapet kan kaken også lages direkte på kakefatet som skal brukes til servering. Da setter du ringen på kakeformen (22 cm) direkte på kakefatet, slik at fatet utgjør bunnen. Press kjeksmassen utover bunnen og godt ut til kantene på formen slik at det blir tett rundt kantene. Sett formen i kjøleskapet mens du lager ostekremen.

Ostekrem:

  1. Pisk sammen romtemperert kremost og siktet melis til en jevn masse.

  2. Pisk kald kremfløte til stiv krem og vend forsiktig inn i osteblandingen.

  3. Fordel halvparten av ostekremen utover kjeksbunnen og dryss over grovhakkede oreokjeks.

  4. Dekk kakeformen med plastfolie og sett i kjøleskapet i 30 min. La resten av ostekremen stå i romtemperatur.

Sjokolademousse:

  1. Bland sammen kald melk og sjokolademoussepulveret. Pisk det sammen på høy hastighet i 3-4 minutter til du har en luftig sjokolademousse.

  2. Ta kakeformen med ostemassen ut av kjøleskapet. Smør sjokolademoussen i et jevnt lag over den stivnede ostemassen. Sett kaken tilbake i kjøleskapet i 30 minutter.

  3. Hell forsiktig resten av ostekremen utover den stivnede kaken og bruk en slikkepott til å jevne overflaten.

  4. La kaken stå minimum én time i kjøleskapet før servering. For en enda fastere kake ved servering kan kaken settes én time i frysen.

Pynt:

  1. Skjær kaken forsiktig løs fra kakeformen med en kniv. Topp med grovhakkede Oreokjeks og sjokoladesaus om du ønsker.

Antall porsjoner:

  • BUNN:
  • 300 gram Oreokjeks
  • 1 dl Flytende Melange med smør- og rapsolje
  • OSTEKREM:
  • 400 gram kremost
  • 200 gram melis
  • 2 dl kremfløte
  • 50 gram Oreokjeks
  • SJOKOLADEMOUSSE:
  • 1 pk sjokolademousse med sjokoladebiter (f.eks. Freia)
  • 2 dl melk
  • PYNT:
  • 50 gram Oreokjeks
  • 2 ss sjokoladesaus (valgfritt)

Lignende oppskrifter

Daimkake i langpanne

Daimkake i langpanne

Middels
90 min.
Popcornkake med karamellsaus. Foto.

Popcornkake med salt karamellkrem

Avansert
120 min.
Pavlova med vaniljekrem og bær. Foto.

Pavlova med vaniljekrem og bær

Middels
120 min.