Pai med egg, skinke og spinat

Pai med egg, skinke og spinat

Enkelt
75 min.

Denne paien er perfekt når du skal ha med deg noe til bordet, og serverer du den med en salat ved siden av blir det fort en fullverdig middagsrett.

Vurder oppskriften
Del oppskriften

Slik gjør du

  • Paibunn
    Bland 200 g hvetemel, 2 ss vann og 125 g flytende Melange i en matmølle. Kjør den i noen sekunder, til deigen er godt samlet.
    Du kan også kna den sammen for hånd, men den blir ekstra fin med maskinell hjelp.
    La deigen hvile en halvtime, før du trykker den ut i paiform.
    Stikke den full av hull med en gaffel og forstek på 200 grader i ti minutter.

    Mens deigen hviler lager du fyllet
    Finhakk en halv løk og et hvitløksfedd. Surr det noen minutter i flytende Melange i en kasserolle, og ha så i en pose vasket, spiseklar spinat. Vend spinaten rundt til den faller sammen og blir mørkegrønn og fin. Om den slipper mye væske, la det koke bort.

    Ha smårettskinken i sammen med spinaten. Fordel spinaten i paiformen og hell over en sammenvispet blanding av fire egg, fire ss naturell yoghurt, litt salt og pepper.
    Om du vil kan du strø litt revet ost på toppen.

    Stek i ovn ved 200 grader i 10-15 minutter. Kjenn etter at den er fast over det hele før du tar den ut.
    Paien kan spises varm, eller du kan avkjøle den og spise den kald.

Antall porsjoner:

Produkter i oppskriften

Flytende Melange med smør- og rapsolje

Lignende oppskrifter

Biff med bernaise

Biff med bearnaise og aspargesbønner med mandler

Middels
30 min.

Ovnsbakt fisk

Enkelt
30 min.
Pannekakerøre

Oppskrift på enkel pannekakerøre

Enkelt
40 min.