Pannekakekake med rørte bær

Enkelt
60 min.
Når du først skal servere pannekaker til gjestene, hvorfor ikke forvandle pannekakene til en lekker pannekakekake? Det eneste du trenger å gjøre i tillegg er å legge på et tynt lag med rørte bær mellom hver pannekake, og vips så er kaken klar. Topp den gjerne med litt pisket krem og flere jordbær, og du vil garantert få jubel fra begeistrede gjester.
Vurder oppskriften

Slik gjør du

Rørte jordbær:

Ha tinte eller ferske jordbær sammen med sukker og limesaft i en blender eller stavmikser og kjør til alt har blandet seg godt sammen.

Pannekaker:

Smelt Melange i en kjele eller mikrobølgeovn og la det avkjøles noe.

Bland sammen mel og salt i en bolle. Tilsett halvparten av melken og rør til du har en tykk og klumpfri røre. Ha i smeltet Melange og rør inn resten av melken, litt og litt av gangen.

Ha i eggene og rør til du har en tynn og jevn røre.

La pannekakerøren svelle i 20 minutter før du steker pannekakene.

Varm opp en stekepanne på middels sterk varme med 1 ss Melange i pannen.

Stek pannekakene i 1-2 minutter på hver side.

Legg på et tynt lag med rørte bær mellom hver pannekake du steker, til du har en høy og flott pannekakestabel.

Topping:

Pisk kremfløten sammen med vaniljesukker til den er luftig og fordel kremen på toppen av pannekakekaken.

Del jordbærene i to og fordel de over kremfløten.

Antall porsjoner:

  • RØRTE JORDBÆR:
  • 400 gram jordbær, tinte eller ferske
  • 50 gram sukker
  • 0.5 stk lime, saften
  • PANNEKAKERØRE:
  • 1 dl Flytende Melange
  • 6 dl siktet hvetemel
  • 1 ts salt
  • 12 dl melk
  • 6 stk egg
  • TOPPING:
  • 1.5 dl kremfløte
  • 1 ts vaniljesukker
  • 100 gram jordbær

Produkter i oppskriften

Flytende Melange

Lignende oppskrifter

Klassisk jordbærkake med lime. Foto.

Klassisk jordbærkake med lime

Middels
90 min.
Pannekakerøre

Oppskrift på enkel pannekakerøre

Enkelt
40 min.
Rabarbrapai med jordbær

Rabarbrapai med jordbær

Middels
120 min.