Pavlova med vaniljekrem og bær. Foto.

Pavlova med vaniljekrem og bær

Middels
120 min.

Oppkalt etter den russiske ballerinaen Anna Pavlova, er dette en kake som har gjort sitt inntog på kakebord verden over. Pavlovaen er like enkel som den er fantastisk, med en marengsbunn som er sprø utenpå og myk på innsiden, toppet med deilig vaniljekrem og friske bær. Pavlovaen er populær året rundt, men smaker ofte best om sommeren, når bærene er i sesong og man vil ha en lett og smakfull dessert.

Vurder oppskriften
Del oppskriften

Slik gjør du

  • Marengs:

    Trenger du tips til å lage marengsen? Sjekk denne steg for steg-guiden.

    Sørg for at utstyret du skal bruke til å piske marengsen er helt rent. Rester av fett kan forhindre at eggehvitene blir stive og luftige.

    Sett ovnen på 100 grader – ikke varmluft.

    Skill eggehvitene og pass på at du ikke får med noe eggeplomme. Fettet fra eggeplommen kan ødelegge marengsen slik at den ikke stivner.

    Pisk eggehvitene på middels hastighet i en kjøkkenmaskin til den begynner å forme myke topper.

    Tilsett sukkeret og sett hastigheten til høy.

    Ha i hvitvinseddiken, og sikt inn maizenaen og vaniljesukkeret mens maskinen pisker hele tiden.

    Når marengsen er så stiv at du kan løfte bollen opp-ned uten at den slipper bollen, er den klar.

    Legg et bakepapir på en stekeplate. Bruk en slikkepott for å få marengsen over på bakepapiret.

    Bruk en skje for å forme marengsen til en rund kake. Om du vil være sikker på at marengsen blir rund, kan du tegne rundt en kakeform på bakepapiret og følge strekene.

    Plasser stekeplaten på midterste rille i ovnen og la marengsen steke i 60 minutter. Ikke åpne ovnen underveis.

    Mens marengsen steker, lager du vaniljekrem.

    Vaniljekrem:

    Ha melk, fløte, sukker og vaniljesukker i en kjele og kok opp. Ta kjelen av varmen så fort det koker.

    Bland sammen egg, eggeplommer og maizena i en bolle. Bruk en visp til å piske eggeblandingen til en jevn røre.

    Rør inn melkeblandingen i eggene, litt og litt av gangen. Pisk godt med vispen.

    Hell sausen over i kjelen og sett den tilbake på varmen. Visp godt i sausen til den begynner å tykne. Pass på at den ikke koker, da vil den kunne skille seg.

    Til slutt rører du inn Melange i vaniljekremen.

    La vaniljekremen avkjøles.

    Ta ut marengsen og la den også avkjøles før du pynter med vaniljekrem og friske bær.

     

    Tips! Du kan pynte pavlovaen med andre typer av frukt og bær. Prøv for eksempel pasjonsfrukt, kiwi, mango, skogsbær, moreller eller fiken. Du kan også smaksette marengsen. Prøv for eksempel å tilsette 1 ts lakrispulver sammen med maizenaen.

Antall porsjoner:

  • MARENGS:
  • 6 stk eggehviter, romtempererte
  • 4 dl sukker
  • 2 ts hvitvinseddik
  • 2 ts maizena
  • 1 ts vaniljesukker
  • VANILJEKREM:
  • 3.5 dl melk
  • 1.5 dl fløte
  • 100 gram sukker
  • 1 ts vaniljesukker
  • 2 stk egg
  • 2 stk eggeplommer
  • 35 gram maizena
  • 50 gram Melange - klassikeren siden 1919
  • PYNT:
  • jordbær
  • blåbær
  • rips

Produkter i oppskriften

Melange – klassikeren siden 1919

Lignende oppskrifter

Sjokoladekake til 17 mai. Foto.

Sjokoladekake med krem og bær

Enkelt
50 min.
sjokoladekjeks amerikanske

Sjokoladekjeks

Enkelt
20 min.

Julekake

Middels
120 min.