
Peppernøtter
Peppernøtter har vært stekt til jul siden middelalderen, og regnes av flere som en av de syv sortene som lages til jul. De lages tradisjonelt med en blanding av kryddere som kanel, ingefær, stjerneanis og pepper, og kan minne litt om både pepperkaker og ingefærnøtter – som er laget med ulike krydderblandinger. Kakene skal være så små at du kan putte hele i munnen på én gang.
Slik gjør du
-
Smelt Melange i en kjele.
-
Rør sammen fløte, natron og sirup. Pisk inn sukker, smeltet Melange og sitronskall. Bland inn krydder og hvetemel til en løs og smidig deig.
-
Sett ovnen på 180°C.
-
Rull ut deigen på et melet bakebord til fingertykke pølser. Del pølsene opp i ca. 2 cm biter og form dem til små kuler. Legg kulene på stekebrett med bakepapir med god avstand i mellom.
-
Stek kakene i ovnen ca. 10 min til de er lysbrune.
-
Avkjøl kakene på rist, og legg dem i en tett kakeboks.
Antall porsjoner:
- 125 gram Melange - klassikeren siden 1919
- 1 dl kremfløte
- 1 ts natron
- 125 gram lys sirup
- 250 gram sukker
- 0.5 stk sitron (kun skallet)
- 1 ts nellik, malt
- 1 ts kanel, malt
- 1 ts ingefær, malt
- 450 gram hvetemel
Produkter i oppskriften
