Pølsegryte med fullkornspasta

Enkelt
30 min.
Denne familievennlige pølsegryta er lett å like, rask å lage og gir lite oppvask. Med pølse, grønnsaker, pasta og saus i en og samme gryte har du fiks ferdig middag på 30 minutter. Kjøttpølsen kan erstattes med familiens favorittpølser, kyllingbiter eller svinekjøtt i terninger. Sett hele gryta på bordet og la alle forsyne seg selv.
Vurder oppskriften

Slik gjør du

  1. Del kjøttpølsen i 2 på langs og skjær deretter i 0,5-1 centimeter tykke skiver. Finhakk løken.

  2. Bruk en stor gryte eller dyp stekepanne med lokk. Varm opp Flytende Melange på middels sterk varme. Stek pølse og løk under omrøring til løken blir blank og myk.

  3. Skrell gulrøttene og del i små terninger. Ha dem i gryta sammen med fullkornspasta, buljong, tomater, tomatpuré, salt, pepper og paprikapulver.

  4. Kok opp og la alt småkoke under lokk i 10 minutter. Rør om underveis.

  5. Del brokkolien i små buketter og ha i gryta. Rør om og la alt småkoke i 5-7 minutter til pastaen er ferdig kokt og alle grønnsakene er møre.

  6. Rør inn crème fraîche og la pølsegryta koke opp igjen. Server med revet parmesan.

Antall porsjoner:

  • 500 gram røkt kjøttpølse
  • 1 stk løk
  • 2 ss Flytende Melange
  • 2 stk gulrot
  • 200 gram fullkornspasta (skruer, makaroni eller lignende)
  • 7.5 dl grønnsaksbuljong
  • 400 gram hermetiske tomater
  • 2 ss tomatpuré
  • 0.5 ts salt
  • 0.25 ts pepper
  • 1 ts paprikapulver
  • 1 stk brokkoli
  • 1.5 dl crème fraîche
  • 50 gram revet parmesan

Produkter i oppskriften

Flytende Melange

Lignende oppskrifter

Foliebakt fisk og grønnsaker

Enkelt
30 min.
Kyllingfilet med grønnsaker. Foto.

Kylling med grønnsaker

Enkelt
20 min.
Pai med egg, skinke og spinat. Foto.

Pai med skinke og spinat

Enkelt
90 min.