Punsjboller

Enkelt
30 min.
Hjemmelagde punsjboller er deilige konfektbiter vi gjerne forbinder med jul. De smaker nydelig av sjokolade og rom, og kan enkelt lages på en halvtime. I tillegg skjuler disse godbitene en liten hemmelighet. De er nemlig laget av kakesmuler. Det meste kan brukes, som avskjær av formkaker, mislykkede småkaker eller knuste krumkaker. Her kan du benytte det du har tilgjengelig. 1 porsjon gir cirka 30 punsjboller.
Vurder oppskriften

Slik gjør du

  1. Smelt sjokoladen over vannbad og rør inn rom til massen tykner litt. Sett til side. Har du ikke rom kan du bruke 2 ss kaffe og 2 dråper romessens.

  2. Pisk sammen romtemperert Melange, siktet melis og eggeplommer. Tilsett sjokoladeblandingen og bland til du har en litt klumpete men godt blandet masse.

  3. Smuldre kakerester eller knus småkaker/kjeks til smuler og rør inn i sjokolademassen til alt er godt blandet. Her kan du bruke det du har liggende, for eksempel Mariekjeks. Dekk bollen med folie og sett kjølig i 60 minutter.

  4. Form små kuler med hendene. Pass på å ikke lag bollene for store, en liten spiseskje er nok.

  5. Rull bollene i forskjellig kakepynt og kokosmasse. Oppbevar punsjbollene kjølig i tett boks.

Antall porsjoner:

  • 100 g 70% kokesjokolade
  • 2 ss mørk rom
  • 100 g Melange
  • 50 g melis
  • 2 stk eggeplommer
  • 250 g kakesmuler/kjekssmuler
  • 4 ss kokosmasse
  • 6 ss kakepynt

Produkter i oppskriften

Bilde av Melange folie

Melange

Lignende oppskrifter

Sarah Bernhard. Foto.

Sarah Bernhard

Enkelt
60 min.
Vaniljefudge

Vaniljefudge

Middels
40 min.
Red velvet cookies

Red velvet cookies med hvit sjokoladetopping

Middels
90 min.