Rabarbrakake i langpanne

Enkelt
60 min.
Når det bugner av rabarbra både på butikken og i hagen, passer det ypperlig å bruke den til å lage saftige kaker. Rabarbra, som egentlig er en grønnsak, passer særdeles godt i både bakverk, supper og desserter. Denne rabarbrakaken i langpanne er en saftig og frisk kake, og smaker veldig godt med litt is eller krem til.
Vurder oppskriften

Slik gjør du

  1. Varm opp ovnen til 180 grader.

  2. Pisk egg og sukker til eggedosis i en bakebolle. Dette tar ca. 5 minutter.

  3. Tilsett Flytende Melange og melk, og pisk godt sammen.

  4. Bland sammen hvetemel, bakepulver og vaniljesukker, og rør dette inn i eggeblandingen til du har en jevn og fin røre.

  5. Kle en liten langpanne (30×22 cm) med bakepapir, og pensle sidene med Flytende Melange. Hell røren over i formen.

  6. Kutt rabarbrastilkene i små biter på cirka 3 cm, og fordel dem jevnt over røren. Lag gjerne et mønster om du ønsker det.

  7. Tips! Vi har laget mønster ved å legge tre og tre rabarbrabiter (som er ca. 3 cm lange) på langs og på tvers.

  8. Dryss et tynt lag sukker over kaken, ca. 2 ss.

  9. Stek rabarbrakaken på midterste rille i cirka 40-45 minutter til den er gjennomstekt. Bruk gjerne en bakepinne for å sjekke om kaken er ferdig. Sitter det deig igjen på pinnen, trenger kaken ytterligere steking.

  10. Avkjøl rabarbrakaken i formen før servering.

Antall porsjoner:

  • 4 stk egg
  • 400 gram sukker
  • 3 dl Flytende Melange
  • 1.5 dl melk
  • 300 gram hvetemel
  • 2 ts bakepulver
  • 2 ts vaniljesukker
  • 2 ss Flytende Melange (til pensling)
  • 600 gram rabarbra (renset)
  • 2 ss sukker

Produkter i oppskriften

Flytende Melange

Lignende oppskrifter

Rabarbrapai med jordbær

Rabarbrapai med jordbær

Middels
120 min.
Glutenfri ostekake med jordbær

Jordbærostekake

Middels
290 min.
Klassisk jordbærkake med lime. Foto.

Klassisk jordbærkake med lime

Middels
90 min.