Red velvet-kake

Middels
60 min.
Denne kaken er en amerikansk klassiker, som til tross for sin ildrøde farge, er en saftig og fløyelsmyk sjokoladekake. Den karakteristiske kaken tar seg ikke bare godt ut på kakebordet, den gir også gjestene en overraskende smaksfornøyelse.
Vurder oppskriften

Slik gjør du

  1. Varm opp ovnen til 180 grader.

Kake:

  1. Pisk romtemperert Melange og sukker hvitt, ca. 5 minutter.

  2. Tilsett ett og ett egg av gangen, og visp godt mellom hvert egg.

  3. Bland sammen hvetemel, kakao, vaniljesukker, bakepulver og natron i en bolle. Tilsett dette i røren og visp du har en jevn og klumpfri røre.

  4. Rør til slutt inn kefir og konditorfarge. Kakerøren skal være veldig rød.

  5. Pensle to springformer (ca. 23 cm) med Flytende Melange og dekk bunnen med bakepapir. Fordel røren i formene og stek på midterste rille i ovnen i ca. 30 minutter.

  6. Om du ikke har to springformer, kan du ha hele røren i en springform og dele kaken i to etter at den er avkjølt. Gjør du dette, må kaken stekes i 45 minutter.

  7. La kakebunnene avkjøle helt før du tar de ut av formen og pynter kaken.

Ostekrem:

  1. Pisk sammen romtemperert kremost, melis, vaniljesukker og sitronsaft i en bolle.

  2. Pisk kremfløten stiv i en annen bolle, og bland kremfløten med ostemassen til du har en fast og fin glasur.

  3. Ha den ene kakebunnen på et kakefat og bre over et jevnt lag med ostekrem. Legg den andre kakebunnen over og fordel ostekrem over toppen og på sidene.

  4. Del jordbærene i to og pynt kaken med jordbær, blåbær, bjørnebær og litt frisk sitronmelisse.

Antall porsjoner:

  • KAKE:
  • 150 gram Melange - klassikeren siden 1919
  • 3 dl sukker
  • 2 stk egg
  • 5 dl siktet hvetemel
  • 1.5 ss kakao
  • 2 ts vaniljesukker
  • 1 ts bakepulver
  • 1 ts natron
  • 2 dl kefir
  • 30 gram rød konditorfarge
  • OSTEKREM:
  • 500 gram kremost
  • 750 gram melis
  • 1 ts vaniljesukker
  • 1 ts sitronsaft
  • 3 dl kremfløte
  • PYNT:
  • 250 gram jordbær
  • 125 gram blåbær
  • 125 gram bjørnebær
  • Frisk sitronmelisse

Produkter i oppskriften

Melange – klassikeren siden 1919

Lignende oppskrifter

Klassisk jordbærkake med lime. Foto.

Klassisk jordbærkake med lime

Middels
90 min.
Oreo cupcakes. Foto.

Oreo cupcakes

Middels
45 min.
Popcornkake med karamellsaus. Foto.

Popcornkake med salt karamellkrem

Avansert
120 min.