Riflekjeks

Middels
30 min.
Riflekjeks er en tradisjonsrik mørdeigskake som lages med samme ingredienser som tyske skiver. Kakene får den karakteristiske bølgeformen og riflene ved at deigen presses gjennom en kakesprøyte beregnet på mørdeig eller ved å bruke en kjøttkvern med riflemønster. Noen velger å legge to og to kjeks sammen med fyll mellom, for eksempel sjokoladefyll eller smørkrem. 1 porsjon av denne oppskriften gir ca. 40 kaker.
Vurder oppskriften

Slik gjør du

  1. Ha alle ingrediensene i en food processor og kjør til en bløt deig.

  2. Ha deigen i en stor sprøytepose med flat riflet tut. Sprøyt deigen i lengder, på en stekeplate dekket med bakepapir.

  3. Skjær lengdene i ca. 6 cm stenger. Skyv dem litt fra hverandre.

  4. Stek i stekeovn ved 180 grader i 8-10 minutter, midt i ovnen.

  5. Tips! Denne deigen kan også smakes til med sitron eller kakao og sprøytes ut i ulike fasonger. Revet skall av en sitron eller 2 ss kakao er passe mengde til denne deigen. Kakaodeigen kan tilsettes 1 ss melk for passe konsistens.

Antall porsjoner:

Produkter i oppskriften

Melange – klassikeren siden 1919

Lignende oppskrifter

Tyske skiver julekaker. Foto.

Tyske skiver

Enkelt
30 min.
serinakaker oppskrift julekaker

Serinakaker

Middels
40 min.
Sjakkruter. Foto.

Sjakkruter

Enkelt
35 min.