Rødvinskokte lammeskanker

Enkelt
150 min.
Langkokte lammeskanker i rødvin er kanskje den ultimate søndagsmiddagen. Server med potetmos og sesongens rotgrønnsaker.
Vurder oppskriften

Slik gjør du

Lammeskanker:

Gni lammeskankene inn med salt og pepper før du bruner dem i 100 g Melange i en stekepanne.

Legg de brunede skankene over i en kjele med lokk og kok ut panna med rødvin. Hell utkoket over skankene i kjelen, og fyll på med rødvin og vann til det står så vidt over kjøttet. Pass på å bruke en kjele som ikke for stor. Skankene skal stå med benpipen opp og gjerne litt trangt.

Legg i laurbærbladet og kvern litt pepper over.

La skankene trekke under lokk og ta ut skankene når kjøttet nesten løsner fra beina.

Skrell grønnsakene og kutt opp i litt grove terninger. Kok grønnsakene i sausen til de er så vidt gjennomkokte og jevn sausen med litt Maizena.

Smak til sausen med salt og pepper, og ha skankene tilbake i gryta noen minutter før servering.

Potetmos:

Kok skrelte poteter møre i usaltet vann og sil av.

Smelt inn 100 g Melange og litt melk og mos potetene grovt.

Smak til med salt og pepper, og server ved siden av lammeskankene, godt med rotgrønnsaker og rødvinsausen.

Antall porsjoner:

  • 4 stk lammeskanker, trimmet (be om dette i butikken eller hos slakteren)
  • 1 stk flaske rødvin
  • 1 stk laurbærblad
  • 200 g Melange
  • 4 stk gulrøtter
  • 1 stk sellerirot (liten)
  • 2 stk pastinakker
  • 2 stk persillerøtter
  • 2 stk gule løk
  • Maizena (maisstivelse) til jevning
  • 600 g mandelpoteter
  • Litt melk

Produkter i oppskriften

Bilde av Melange folie

Melange

Lignende oppskrifter

Foliebakt fisk og grønnsaker

Enkelt
30 min.
Kyllingfilet med grønnsaker. Foto.

Kylling med grønnsaker

Enkelt
20 min.
Pai med egg, skinke og spinat. Foto.

Pai med skinke og spinat

Enkelt
90 min.