Rosettbakkels


60 min.

Rosettbakkels lages ved å dyppe et rosettbakkelsjern i varmt matfett. Utseendet til denne kaken er meget spesielt. Den har et litt gammeldags slør over seg, men er nok en av de flotteste julekakene nettopp på grunn av dette. Når teknikken er på plass og man behersker smultkoking på en trygg måte, så skal det være ganske enkle kaker å lage. Rosettbakkels smaker best ferske, men kan også lagres over lengre tid i en boks eller i fryseren. Denne oppskriften gir ca. 30 kaker.

Ingredienser

  • 2 dl siktet hvetemel
  • 2 dl melk
  • 2 stk egg
  • 3 ss sukker
  • 1 kg Flott matfett

Slik gjør du

  • Lag en jevn røre av mel, melk, egg og sukker. La den svelle i ca. 1 time.

  • Smelt Flott matfett i en ikke for stor gryte eller kjele. Det er viktig at det er god høyde på fettet i gryten. Bruk termometer for å kontrollere temperaturen, og varm matfettet til ca. 180 grader. Varm rosettbakkelsjernet i fettet under oppvarmingen. Når fettet er varmt nok, ta opp jernet og la fettet dryppe godt av.

  • Stryk det mot fettsugende papir før det dyppes i røren så dypt at toppen er synlig. Senk jernet ned i det varme fettet og friter til bakkelsen er gyllen. Ta jernet opp og rist forsiktig av fettet og ta kaken forsiktig av. Legg den på fettsugende papir. Hvis bakkelsen faller av jernet før den er ferdig stekt, la den steke uten jern til den er ferdig.