Saftige boller

Enkelt
180 min.
Det er lite som slår lukten av av nybakte boller! Her får du luftige og saftige boller som kan spises som de er, eller så kan deigen brukes til annen søt gjærbakst som kanelboller og skolebrød.
Vurder oppskriften

Slik gjør du

  1. Varm melken til den er fingervarm (37°C).

  2. Hell melken i bakebollen og ha i sukker, salt og romtemperert Melange i mindre terninger.

  3. Tilsett mesteparten av melet. Hold noe igjen til utbaking og eltingen.

  4. Smuldre gjær i blandingen og tilsett kardemomme.

  5. Elt deigen i kjøkkenmaskin med eltekrok på lav hastighet til den slipper bakebollen. Dersom deigen er for fuktig tilsettes mer mel. Bruk minst mulig mel for å få et saftig sluttresultat. Når deigen slipper bollen, økes hastigheten på eltingen. Total eltetid bør være ca. 7 minutter. Elting for hånd krever ca. 20-25 minutter for samme resultat.

  6. Hvis du ønsker å lage rosinboller, kan du drysse litt mel på rosinene og blande de inn i deigen til slutt.

  7. Dekk bollen med plast og la deigen heve på kjøkkenbenken i 1,5 time.

  8. Trill ut boller (ca. 25 stk.) og plasser dem på en stekeplate med bakepapir. La bollene etterheve under et rent klede i 1 time eller til dobbel størrelse.

  9. Forvarm ovnen til 200°C.

  10. Rør sammen eggeplommen og melken, og pensle bollene før steking.

  11. Stek bollene på 200°C i cirka 10 minutter til de har en fin og gyllen farge.

  12. La bollene avkjøle på en rist.

Antall porsjoner:

  • 5 dl melk
  • 150 gram sukker
  • 1 ts salt
  • 150 gram Melange
  • 1 kg siktet hvetemel
  • 50 gram gjær
  • 2 ts malt kardemomme
  • 200 gram rosiner (valgfritt)
  • 1 stk egg (til pensling)
  • 1 ss melk (til pensling)

Produkter i oppskriften

Bilde av Melange folie

Melange

Lignende oppskrifter

Skolebrød.

Skolebrød

Enkelt
160 min.
Skolebollefocaccia

Bollefocaccia med skolebrødfyll

Enkelt
180 min.
Kanelboller kanelsnurrer

Kanelsnurrer

Enkelt
90 min.