
Sandkaker
Slik gjør du
-
La Melange stå i romtemperatur litt tid før oppstart.
-
Pisk romtemperert Melange med sukker til det er hvitt og skummende.
-
Tilsett egg, mandler og hvetemel. Arbeid deigen raskt sammen. Dekk den til med plast og la den stå kjølig i minst en time.
-
Sett ovnen på 180 grader.
-
Del deigen i fire. Trill hver del til en pølse som igjen deles i 12 deler. Trill hver del til en kule som trykkes jevnt ut i smurte sandkakeformer.
-
Sett formene på bakeplater og stek dem på nederste rille i ca. 15 minutter.
-
Når sandkakene er ferdig stekte, legg dem på rist med bunnen opp. Etter hvert som kakene blir avkjølt vil de slippe formene.
-
TIPS: Lyst på mer julebakst? Her finner du over 80 oppskrifter på klassikere og nye julekaker som gir deg smaken av jul.
Antall porsjoner:
- 250 gram Melange
- 125 gram sukker
- 50 gram mandler, malte
- 1 stk egg
- 400 gram siktet hvetemel (ca. mengde)
Produkter i oppskriften
