Sarah Bernhard uten egg


90 min.

Sarah Bernhard er små, uimotståelige kaker som har fått navnet sitt fra den franske skuespillerinnen Sarah Bernhardt. Sarah Bernhard uten egg får du ved å lage en eggefri kransekakemasse og en enkel sjokoladekrem. Oppskriften gir cirka 16 småkaker.

Ingredienser

  • BUNN:
  • 500 gram finmalte mandler
  • 500 gram melis
  • 3 ss kefir
  • SJOKOLADEKREM:
  • 150 gram kokesjokolade
  • 3 dl kremfløte
  • SJOKOLADEGLASUR:
  • 100 gram kokesjokolade
  • 4 ss Delfia

Slik gjør du

  • Bunn:

  • Sett ovnen på 210 grader.

  • Bland sammen melis og malte mandler.

  • Tilsett kefir og kna til du får en fin kransekakedeig.

  • Kjevle ut kransekakemassen til den er 1 centimeter tykk, og stikk ut små sirkler med en utstikker eller en liten kopp.

  • Legg skivene på et bakepapir og stek på midterste rille i 7 minutter. Avkjøl på en rist.

  • Sjokoladekrem:

  • Smelt kokesjokolade i en liten skål over et vannbad. Avkjøl noe.

  • Pisk kremen stiv og ha i den smeltede sjokoladen.

  • Ha sjokoladekremen over i en sprøytepose med rundt hull og sprøyt på topper av sjokoladekrem på bunnene. Sett kaldt i 30 minutter.

  • Sjokoladeglasur:

  • Smelt kokesjokolade og Delfia i en liten skål over vannbad. La det avkjøles til cirka 30 grader.

  • Dypp kakene med sjokoladekremen ned i sjokoladeglasuren og sett kakene kaldt for at sjokoladen skal stivne.