Sarah Bernhard


60 min.

Sarah Bernhard er små, uimotståelige kaker som består av en mandelbunn, sjokoladekrem og sjokoladeglasur. Den fyldige julekaken har blitt stadig mer populær her til lands, men oppskriften stammer opprinnelig fra en dansk konditor. Navnet har den fått fra den franske skuespillerinnen Sarah Bernhardt. Oppskriften gir cirka 16 småkaker.

Ingredienser

  • BUNN:
  • 500 gram kransekakemasse
  • SJOKOLADEKREM:
  • 2 dl sukker
  • 0.5 dl vann
  • 3 stk eggeplommer
  • 200 gram Melange
  • 100 gram kokesjokolade
  • SJOKOLADEGLASUR:
  • 100 gram kokesjokolade
  • 4 ss Delfia

Slik gjør du

  • Bunn:

  • Sett ovnen på 210 grader.

  • Har du kjøpt en kransekakemasse som er formet som en pølse, kan du dele den i skiver på cirka 1 centimeter. Om du ikke har det, kjevler du ut kransekakemassen til den er 1 centimeter tykk, og stikker ut små sirkler med en utstikker eller en liten kopp.

  • Legg skivene på et bakepapir og stek på midterste rille i 7 minutter. Avkjøl på en rist.

  • Sjokoladekrem:

  • Kok opp sukker og vann i en kjele på middels høy varme. La det koke i cirka 5 minutter til du har en sukkerlake som er litt seig. Avkjøl sukkerlaken til den er romtemperert.

  • Tilsett eggeplommene i sukkerlaken og visp sammen til det blir luftig som en eggedosis, cirka 5 minutter.

  • Ha Melange i en kjøkkenmaskin og kjør på høy hastighet med en ballongvisp til margarinen er myk, cirka 2 minutter.

  • Reduser hastigheten til lav og tilsett eggeblandingen inn i margarinen, litt og litt av gangen.

  • Smelt kokesjokoladen over et vannbad eller i mikrobølgeovnen.

  • Rør inn sjokoladen i blandingen og la den stå kaldt i cirka 1 time, eller til den har blitt så tykk at du kan forme topper av den.

  • Tips! Dersom sjokoladekremen blir for stiv, kan du la den stå på kjøkkenbenken til den blir varm nok til å formes på kransekakemassen.

  • Ha sjokoladekremen over i en sprøytepose med rundt hull og sprøyt på topper av sjokoladekrem på bunnene.

  • Sjokoladeglasur:

  • Smelt kokesjokolade og delfiafett en liten skål over vannbad. La det avkjøles til cirka 30 grader.

  • Dypp kakene med sjokoladekremen ned i sjokoladeglasuren og sett kakene kaldt for at sjokoladen skal stivne.