Serinakaker

Middels
40 min.
Serinakaker er runde småkaker med riflemønster, knuste mandler og perlesukker på toppen. De er ikke ulike sandnøtter av utseende, men den karakteristiske, nevnte toppingen gjør at man kan skille de to. Serinakaker er selvskrevne blant de syv sortene for veldig mange og er blitt bakt i Norge i over 100 år. Oppskriften gir ca. 30 kaker.
Vurder oppskriften

Slik gjør du

  1. Ta Melange ut av kjøleskapet og sett det på benken en time før du skal bake.

  2. Pisk 150 gram Melange og sukker i en bolle til det er hvitt og kremaktig.

  3. Tilsett egg og rør godt sammen.

  4. Bland mel, vaniljesukker og hornsalt og sikt inn i bollen. 1 krm hornsalt er ca. 1/5 ts.

  5. [tips] Grunnen til at man gjerne bruker hornsalt i småkaker er at dette gjør kakene sprø. Har du ikke hornsalt tilgjengelig kan du bytte ut med tilsvarende mengde bakepulver, men vær da obs på at kakene vil bli mykere. [/tips]

  6. Arbeid deigen raskt sammen og la den stå kjølig i et par timer. Dette gjør deigen at fettet i deigen blir kaldere og dermed blir den enklere å jobbe med når du skal forme den til kaker.

  7. Trill fingertykke pølser av deigen og dele de opp i små emner som trilles runde. Sett kakene på en bakeplate dekket med bakepair.

  8. Trykk dem litt flate med en gaffel, pensle med vispet eggehvite, og dryss over perlesukker og hakkede mandler.

  9. Stek i stekeovn ved 180 grader i 10-12 minutter, midt i ovnen, til serinakakene er lysbrune. Avkjøl kakene på rist etter steking.

Antall porsjoner:

  • 150 gram Melange
  • 100 gram sukker
  • 1 stk egg
  • 1 ts vaniljesukker
  • 1 krm hornsalt
  • 220 gram siktet hvetemel (ca. mengde)
  • PYNT:
  • 1 stk eggehvite
  • 60 gram mandler, finhakket
  • 50 gram perlesukker

Produkter i oppskriften

Bilde av Melange folie

Melange

Lignende oppskrifter

Sjakkruter. Foto.

Sjakkruter

Enkelt
35 min.
Pepperkaker

Pepperkaker

Enkelt
60 min.
Ferdige krumkaker og krumkakeskål

Krumkaker

Middels
60 min.