Serinakaker

Middels
40 min.
Serinakaker er runde småkaker med riflemønster, knuste mandler og perlesukker på toppen. De er ikke ulike sandnøtter av utseende, men den karakteristiske, nevnte toppingen gjør at man kan skille de to. Serinakaker er selvskrevne blant de syv sortene for veldig mange og er blitt bakt i Norge i over 100 år. Oppskriften gir ca. 30 kaker.
Vurder oppskriften

Slik gjør du

  1. Pisk 150 gram Melange og sukker til det er hvitt og kremaktig. Tilsett egg, vaniljesukker, hornsalt og det meste av melet. Arbeid deigen raskt sammen og la den stå kjølig i et par timer.

  2. Trill fingertykke pølser av deigen som deles i små emner som trilles runde. Sett kakene etterhvert på bakeplate dekket med bakepair.

  3. Trykk dem litt flate med en gaffel, pensle med halvvispet eggehvite, og dryss med perlesukker og hakkede mandler.

  4. Stek i stekeovn ved 180 grader i 10-12 minutter, midt i ovnen, til Serinakakene er lysbrune. Avkjøl kakene på rist etter steking.

Antall porsjoner:

Produkter i oppskriften

Melange – klassikeren siden 1919

Lignende oppskrifter

Sjakkruter. Foto.

Sjakkruter

Enkelt
35 min.

Pepperkaker

Enkelt
60 min.
Krumkaker. Foto.

Krumkaker

Middels
30 min.