Sirupspletter

Middels
60 min.
Sirupspletter er runde småkaker som ligner pepperkaker, men som smaker av sirup og har biter av mandler. De må ikke forveksles med sirupsnipper, som er en julekake som er langt mer vanlig. En porsjon i denne oppskriften gir ca. 80 kaker.
Vurder oppskriften

Slik gjør du

  1. Kok opp Melange med sirup og melis. Avkjøl litt. Ha i alt det tørre sammen med vannet. Arbeid deigen godt sammen.

  2. Del deigen i to, og form hver del til tykke pølser. Pakk dem i plast og legg dem kjølig. Ha i kjøleskap natten over, eller ca. 2 timer i fryseren.

  3. Skjær pølsene i tynne skiver med en skarp tynn kniv. Legg kakene på bakeplate dekket med bakepapir.

  4. Stek i stekeovn ved 200 grader i 10-12 minutter, midt i ovnen. Avkjøl kakene litt på bakeplaten etter steking, legg de så over på rist.

Antall porsjoner:

Produkter i oppskriften

Melange – klassikeren siden 1919

Lignende oppskrifter

siruppsnipper oppskrift

Sirupssnipper

Middels
60 min.
oppskrift på brune pinner julekake

Brune Pinner

Middels
40 min.
Sjakkruter. Foto.

Sjakkruter

Enkelt
35 min.