Sitronkake med ostekrem

Enkelt
60 min.
Sitronkake er ethvert selskap verdig - spesielt når det er servert med en fyldig ostekremglasur på toppen. Denne sitronkaken er syrlig og frisk, og enkel å røre sammen.
Vurder oppskriften

Slik gjør du

Sitronkaken

  1. Sett ovnen på 175 grader.

  2. Pisk sammen 2 sticks (200 gram) Melange og sukker i en kjøkkenmaskin på høy hastighet til du har en lys og luftig blanding.

  3. Tilsett 1 egg av gangen og pisk røren til eggene er godt blandet inn.

  4. Bland mel, vaniljesukker og bakepulver, og ha i en tredjedel av det i den våte blandingen. Tilsett så en tredjedel av melken. Forsett slik til du har tilsatt all mel og melk.

  5. Tilsett saften fra 1 sitron og revet sitronskall, og rør godt sammen. Pass på å ikke få med det hvite på skallet – dette smaker bittert.

  6. Smør en springform (26 cm) med Melange eller dekk den med bakepapir. Hell røren i formen og stek kaken midt i ovnen i 50 minutter.

  7. Mens kaken står i ovnen kan du lage ostekremglasuren.

Ostekrem

  1. Ha alle ingrediensene i en bolle og visp sammen til du får en glatt og luftig kremglasur. Melange gjør den enkelt å få en ostekrem som er smidig og klumpfri.

  2. Ha ostekremglasuren på den avkjølte sitronkaken. Pynt gjerne med revet sitronskall.

  3. Tips! Til ostekremen har vi brukt 1 medium sitron som gir cirka 1 dl saft. Hvis kremen er for tynn kan du tilsette mer melis i blandingen.

Antall porsjoner:

Lignende oppskrifter

Glutenfri sitronkake med valmuefrø. Foto.

Glutenfri sitronkake

Enkelt
55 min.
Gulrotkake i langpanne

Gulrotkake i langpanne

Enkelt
70 min.
Banankake i langpanne

Banankake i langpanne

Enkelt
55 min.