
Sjokoladekake med pepperkakesmak
Slik gjør du
Sjokoladekake:
-
Sett ovnen på 175 grader.
-
Bland sammen hvetemel, brunt sukker, kakaopulver, kanel, ingefær, nellik, bakepulver, natron og salt i en bolle.
-
Tilsett Flytende Melange og kefir, og rør rundt til det har blandet seg med de tørre ingrediensene.
-
Tilsett ett og ett egg av gangen, og rør godt mellom hvert egg.
-
Pensle en rund kakeform på 22 centimeter i diameter med Flytende Melange.
-
Hell røren over i formen og stek på midterste rille i 40 minutter.
-
La kaken avkjøles helt før du har på sjokoladekrem.
Sjokoladekrem:
-
Pisk sammen Melange, melk, kakaopulver, vaniljesukker og melis i en kjøkkenmaskin, til du har en glatt og luftig krem.
-
Fordel sjokoladekremen over den avkjølte kaken.
Antall porsjoner:
- SJOKOLADEKAKE:
- 2.5 dl siktet hvetemel
- 3 dl brunt sukker
- 1 dl kakaopulver
- 2 ts kanel
- 1 ts malt ingefær
- 1 ts malt nellik
- 1 ts bakepulver
- 1 ts natron
- 1 ts salt
- 1 dl Flytende Melange
- 1.5 dl kefir
- 4 stk egg
- 2 ss Flytende Melange (til pensling)
- SJOKOLADEKREM:
- 100 gram Melange
- 6 ss melk
- 4 ss kakaopulver
- 1 ts vaniljesukker
- 350 gram melis