Denne enkle sjokoladekaken uten egg er saftig og enkel å røre sammen. Perfekt å lage til store og små anledninger når du trenger et allergivennlig alternativ til den klassiske sjokoladekaken i langpanne.

Kommentarer

  • Emma

    Inneholder denne av noe type nøtter?

    • Cecilie,

      Nei, denne inneholder ikke nøtter. Lykke til, Emma! 😊

  • Susanne

    Kan denne fryses uten at den forandrer smak/konsistens? Og kan jeg smelte vanlig melange istedenfor å bruke flytende melange? På forhånd takk for svar:) mvh Susanne

    • Cecilie,

      Hei Susanne! Ja, kaken kan fryses uten glasur. Se våre beste frysetips her: https://mills.no/melange/slik-fryser-du-kaker/. Bruk gjerne vanlig smeltet Melange hvis du ikke har Flytende Melange. Lykke til med bakingen 🙂

      • Gørild

        Hva gjør jeg feil hele tiden. Kaken blir kompakt å deigete. Laget samme kaken i år etter år men de siste 5 gangene har jeg ikke fått den til. Har temperert ingredienser i 2 timer, rører det inn for hånd (ikke med mixer) Men rører kansje for lenge for å få ut klumper? Setter straks inn i forvarmet ovn.

        • Cecilie,

          Hei Gørild! Det var leit å høre at baksten ikke ble vellykket. Det er ikke godt å si hva som kan være årsaken. Flere skriver at de steker kaken lengre enn oppgitt i oppskriften. Har du forsøkt det? Ovner varierer, og tiden som er oppgitt i oppskriftene våre er ment å være veiledende. Håper det løser seg. God bakelyst! 🙂

        • Viktoria

          Hei. Jeg plusser på nesten halvtime med steketiden og da går det bra.

  • Marie-Josee

    TUSEN TAKK FOR DENNE OPPSKRIFTEN! jeg trente den veldig vi skal bake noe i lekse og vi har ikke egg hjemme og mamma og pappa er på jobb, men heldigvis fant jeg denne opskriften

    • Cecilie,

      Så hyggelig å høre at du kan bruke oppskriften i lekse, Marie-Josse! Lykke til med bakingen 🙂

  • Kristine

    Hvor mange stykker blir det ca??

    • Cecilie,

      Hei Kristine! Kaken gir ca. 20 kakestykker. Lykke til med bakingen! 🙂

  • Nina-Helen Johnsen Brattsti

    Kjempefin og god! Men måtte steke den lengre enn det som står i oppskriften. Er det meningen å steke den på varmluft 175 grader? Jeg stekte den på vanlig over og under varme og den måtte stå i over 1 time i ovnen. Ellers så var den enkel og rask å lage.

    • Cecilie

      Hei Nina-Helen! Så hyggelig å høre at baksten ble vellykket! Steketid kan variere mye fra ovn til ovn, så tiden som er oppgitt i oppskriftene våre er veiledende, og må tilpasses hjemme hos hver enkelt. God bakelyst! 🙂

    • Jenny

      Jeg måtte også steke den mye lenger! Endte opp med å sette på varmluft for å få litt fortgang😄

      • Cecilie,

        Håper det smakte, Jenny! Godt at du fant din egen løsning på stekingen. Alle ovner er forskjellige, og steketidene i oppskriftene våre er bare veiledende, så det gjelder å tilpasse tiden til hver enkelt ovn, slik du gjorde. Lykke til med bakingen 😊

  • Laila

    Kjempegod👍👍👍

    • Cecilie

      Godt å høre at kaken falt i smak, Laila, takk for tilbakemeldingen, og god bakelyst! 🙂

  • Jon A. Lien

    Ikkje ferdig steikt etter angitt tid/temp.
    Ferdig steikt etter 60 min og 180 °C. Siste 10 min med stekeplate over. Høg og fin, ikkje brent. Godt fornøgd.

    • Cecilie

      Hei Jon! Steketid kan variere en del fra ovn til ovn, så tiden som er oppgitt i oppskriftene våre er ment å være veiledende. Flott at du fant din egen løsning, og at du ble fornøyd med resultatet. God bakelyst! 🙂

  • Karin Maria

    Jeg også sliter veldig med rå kake av denne oppskriften. Den har nå stått inne i 40+20 min. Må inn med den igjen da den enda er rå helt nederst i bunn. Ekstra tid kan skyldes at min langpanne er større de mål som er nevnt i oppskriften? Jeg bruker bare langpanne som følger med «vanlig» stekeovn.

    • sorsig

      Hei Karin Maria, steketid kan variere en del fra ovn til ovn, så trenger ikke være noe galt med måten du gjør det på. Håper resultatet ble bra til slutt 🙂

  • Gunnar

    Forstår ikke hvordan dere steker den? Sjekket den etter 45 min og da var den helt bløt inni men høy og fin. Den stod i komfyren i en og en halv time og enda var den litt rå.
    Oppskriften er fulgt til punkt og prikke både mål og steke temp. Ergelig

    • sorsig

      Hei Gunnar, dette var jo veldig rart. Om kaken stekes på 175 grader i ca 40 minutter, skal den ikke være rå inni. Kan du ha doblet oppskriften og dermed trengt mer steketid, f.eks.? Håper den ble god til slutt 🙂

  • Tone jakobsen

    Husk å sjekke kakestrøet, de inneholde ofte egg 😱 ellers er detteben veldig saftig og god kake. 🤩

    • sorsig

      Hei Tone, tusen takk for allergivennlig tips 🙂 Glad kaken falt i smak!

  • Malin

    Går det ann å bytte ut kefir med melk?

    • Cecilie

      Hei Malin. Nei, i denne kaken anbefaler vi ikke å erstatte syrnet melk/kefir med vanlig melk fordi det påvirker den gode smaken og konsistensen på kaken. God tirsdag videre til deg! 😊

  • Helene

    Kom borti to stjerner 😬 Var ikke meningen, men får ikke rettet opp! Nå står det bare at jeg allerede har stemt,så klarer ikke gi god anmeldelse…

    • Karina

      Hei Helene! Det går bra 😊 Vi håper kaken smaker. God påske til deg!

      • Helene

        Den var kjempegod! 👌👍

        • Molly

          God kake 🎂 den var saftig og ikke tørr

          • sorsig

            Takk for tilbakemeldinger! Veldig gøy å høre at kaken falt i smak 🙂