Slik lager du sprø vafler

Enkelt
50 min.
Er du en av dem som synes vaflene smaker best når de er knasende sprø på utsiden og myke inni? Da bør du teste denne oppskriften. Her er det kombinasjonen av kaldt vann, natron og skummet kulturmelk som gir den riktige konsistensen. For at vaflene skal beholde sin knasende sprø overflate, bør vaflene hvile på en rist og ikke legges oppå hverandre etter steking. Oppskriften gir cirka 10 vaffelplater.
Vurder oppskriften

Slik gjør du

  1. Pisk egg og sukker til eggedosis.

  2. Spe med skummet kulturmelk, vann og flytende Melange.

  3. Bland hvetemel, bakepulver, natron, kardemomme og salt i en egen bolle og sikt det over i røren.

  4. Pisk godt slik at du blir kvitt eventuelle melklumper.

  5. La røren svelle på kjøkkenbenken i en halvtime før du steker vaflene.

  6. Pensle vaffeljernet med Flytende Melange før du steker og gjerne mellom hver andre eller tredje vaffel. Det gir vaflene fin farge og god skorpe samtidig som du unngår at vaflene setter seg fast i jernet.

  7. Legg hver vaffelplate på en rist etter steking for å unngå at de blir myke.

Antall porsjoner:

Produkter i oppskriften

Flytende Melange

Lignende oppskrifter

Enkle vafler

Enkel vaffelrøre

Enkelt
15 min.
Enkle glutenfrie vafler

Enkle glutenfrie vafler

Enkelt
30 min.
Vafler med havregryn

Vafler med havregryn

Enkelt
50 min.