
Specier
Specier har trolig navnet sitt fra myntenheten specierigsdaler, som ble brukt i Danmark frem til 1875. Kakene har omtrent samme størrelsen som myntene hadde i sin tid. De pyntes ofte med korinter (små rosiner) og appelsin, eller med hakkede mandler og sjokolade. 1 porsjon i denne oppskriften gir ca. 60 kaker.
Slik gjør du
-
Smuldre Melange og hvetemel sammen, eller bruk en foodprosessor. Tilsett melis og mandler og bland godt før eggene tilsettes.
-
Arbeid deigen smidig og del den i to. Trill pølser som er cirka 20 centimeter lange. Pakk pølsene i folie og la dem ligge kjølig natten over.
-
Skjær pølsene i skiver cirka 0,5 centimeter tykke med en skarp, melet kniv. Legg kakene på en stekeplate dekket med bakepapir.
-
Stek i stekeovn ved 200 grader i 7-8 minutter, midt i ovnen. Avkjøl kakene på rist etter steking.
-
TIPS: Lyst på mer julebakst? Her finner du over 80 oppskrifter på klassikere og nye julekaker som gir deg smaken av jul.
Antall porsjoner:
- 250 gram Melange
- 250 gram siktet hvetemel
- 250 gram melis
- 250 gram mandler, skåldede og malte
- 2 stk egg
Produkter i oppskriften
