Specier


60 min.

Specier har trolig navnet sitt fra myntenheten specierigsdaler, som ble brukt i Danmark frem til 1875. Kakene har omtrent samme størrelsen som myntene hadde i sin tid. De pyntes ofte med korinter (små rosiner) og appelsin, eller med hakkede mandler og sjokolade. 1 porsjon i denne oppskriften gir ca. 60 kaker.

Ingredienser

  • 250 gram Melange
  • 250 gram siktet hvetemel
  • 250 gram melis
  • 250 gram mandler, skåldede og malte
  • 2 stk egg

Slik gjør du

  • Smuldre Melange og hvetemel sammen, eller bruk en foodprosessor. Tilsett melis og mandler og bland godt før eggene tilsettes.

     

  • Arbeid deigen smidig og del den i to. Trill pølser som er cirka 20 centimeter lange. Pakk pølsene i folie og la dem ligge kjølig natten over.

  • Skjær pølsene i skiver cirka 0,5 centimeter tykke med en skarp, melet kniv. Legg kakene på en stekeplate dekket med bakepapir.

  • Stek i stekeovn ved 200 grader i 7-8 minutter, midt i ovnen. Avkjøl kakene på rist etter steking.