Stekt kyllingfilet med søtpotetpure og spinat

Enkelt
60 min.
Stekt kyllingfilet er en hverdagsfavoritt som faller i smak hos både store og små. Med denne oppskriften får du et middagsmåltid som er enkelt å lage og med deilig smaker av søtpotetpure og spinat med hvitløk. Følger du fremgangsmåten blir resultatet også en saftig og god kyllingfilet.
Vurder oppskriften

Slik gjør du

Søtpotetpure:

  1. Kok opp vann i en kjele på full varme.

  2. Skrell og del søtpotetene i små terninger på 2×2 cm.

  3. Ha søtpotetbitene i vannet. Skru ned til middels varme og kok til søtpotetene er myke, cirka 30 minutter.

  4. Hell av kokevannet og tilsett Flytende Melange og melk. Kjør søtpoteten til en pure med en stavmikser eller blender til den er helt glatt og kremet. Smak til med salt og pepper.

Kyllingfilet:

  1. Krydre kyllingfiletene med salt og pepper.

  2. Varm opp en stekepanne med Flytende Melange på middels høy varme. Når margarinen er nøttebrun, holder pannen 180 grader og er klar for kyllingen. Stek kyllingfiletene i 2 minutter på hver side, til de har en fin og smakfull stekeskorpe.

  3. Legg på lokk eller dekk pannen med aluminiumsfolie og senk varmen til lav. La kyllingfileten steke videre i 7-10 minutter, avhengig av tykkelse.

  4. La kyllingfiletene hvile i 5 minutter før servering.

Spinat:

  1. Varm opp en stekepanne med Flytende Melange på middels varme. Fest hvitløksfeddet på en gaffel og rør rundt i margarinen i 1-2 minutter.

  2. Tilsett spinat og pepper, og la det dampe i pannen i 2 minutter til spinaten er passe myk.

  3. Server kyllingfileten med søtpotetpure og dampet spinat.

Antall porsjoner:

Produkter i oppskriften

Flytende Melange

Lignende oppskrifter

Foliebakt fisk og grønnsaker

Enkelt
30 min.
Kyllingfilet med grønnsaker. Foto.

Kylling med grønnsaker

Enkelt
20 min.
Pai med egg, skinke og spinat. Foto.

Pai med skinke og spinat

Enkelt
90 min.