Stor vaffelrøre til dugnad

Enkelt
30 min.
Er du blitt bedt om å lage vafler til neste dugnad eller sportsarrangement? Her får du en enkel og smakfull oppskrift på stor vaffelrøre som gir 5 liter røre, eller cirka 40 vaffelplater. I denne varianten har vi byttet ut deler av hvetemelet med havregryn og sammalt hvete.
Vurder oppskriften

Slik gjør du

  1. Visp egg og sukker sammen i en bolle og spe så med melk og flytende Melange til du har en jevn blanding.

  2. Bland de tørre ingrediensene i en annen bolle og sikt over i det våte mens du rører. Bruk gjerne en kjøkkenmaskin eller en stor ballongvisp for å slå ut eventuelle melklumper.

  3. La røren svelle en halvtime på kjøkkenbenken før du heller den over på tomme melkekartonger.

  4. Legg kartongene med røren i kjøleskap frem til den skal brukes. Vaffelrøre i kjøleskap holder seg i cirka tre dager.

  5. Røren kan også fryses. Da er det viktig å ikke fylle kartongen helt full, for røren vil utvide seg og kartongen kan sprekke. Fryst røre holder seg i cirka tre måneder. Ta den ut av fryseren dagen før den skal brukes og la den tine i kjøleskap.

  6. Tips! Når vaflene skal stekes er det fint å ha litt flytende Melange rett i vaffeljernet, og gjerne mellom hver andre eller tredje vaffel. Dette gir vaflene en fin farge og god skorpe, samtidig som du unngår at vaflene setter seg fast i vaffeljernet. Legg vaflene i stabel under rene kjøkkenhåndkleder eller i en kaketine med lokk for å holde dem varme underveis.

Antall porsjoner:

  • 12 stk egg
  • 80 gram sukker
  • 2.5 liter melk
  • 1.5 dl Flytende Melange
  • 1 kg siktet hvetemel
  • 250 gram havregryn
  • 250 gram sammalt hvetemel
  • 2 ss bakepulver
  • 2 ss malt kardemomme
  • 1 ts salt
  • 0.5 dl Flytende Melange (til steking)

Produkter i oppskriften

Flytende Melange

Lignende oppskrifter

Vafler uten egg

Vafler uten egg

Enkelt
30 min.
Verdens beste vafler

Verdens beste vafler

Enkelt
30 min.
Glutenfrie vafler med kokosmel

Glutenfrie vafler med kokosnøttmel

Middels
45 min.