Stor vaffelrøre til dugnad


30 min.

Er du blitt bedt om å lage vafler til neste dugnad eller sportsarrangement? Her får du en enkel og smakfull oppskrift på stor vaffelrøre som gir 5 liter røre, eller cirka 40 vaffelplater. I denne varianten har vi byttet ut deler av hvetemelet med havregryn og sammalt hvete.

Ingredienser

  • 12 stk egg
  • 80 gram sukker
  • 2.5 liter melk
  • 1.5 dl Flytende Melange
  • 1 kg siktet hvetemel
  • 250 gram havregryn
  • 250 gram sammalt hvetemel
  • 2 ss bakepulver
  • 2 ss malt kardemomme
  • 1 ts salt
  • 0.5 dl Flytende Melange (til steking)

Slik gjør du

  • Visp egg og sukker sammen i en bolle og spe så med melk og flytende Melange til du har en jevn blanding.

  • Bland de tørre ingrediensene i en annen bolle og sikt over i det våte mens du rører. Bruk gjerne en kjøkkenmaskin eller en stor ballongvisp for å slå ut eventuelle melklumper.

  • La røren svelle en halvtime på kjøkkenbenken før du heller den over på tomme melkekartonger.

  • Legg kartongene med røren i kjøleskap frem til den skal brukes. Vaffelrøre i kjøleskap holder seg i cirka tre dager.

  • Røren kan også fryses. Da er det viktig å ikke fylle kartongen helt full, for røren vil utvide seg og kartongen kan sprekke. Fryst røre holder seg i cirka tre måneder. Ta den ut av fryseren dagen før den skal brukes og la den tine i kjøleskap.

  • Tips! Når vaflene skal stekes er det fint å ha litt flytende Melange rett i vaffeljernet, og gjerne mellom hver andre eller tredje vaffel. Dette gir vaflene en fin farge og god skorpe, samtidig som du unngår at vaflene setter seg fast i vaffeljernet. Legg vaflene i stabel under rene kjøkkenhåndkleder eller i en kaketine med lokk for å holde dem varme underveis.